Gezonde bananenflensjes met kaneel

Mijn zoontje van 2 ½ jaar is een behoorlijk moeilijke eter. Vrijwel alle groenten zijn voor hem uit den boze, en het liefste eet hij zoetigheid. Ik wil hem natuurlijk gezonde voeding geven, en vaak botsen daarom onze wensen betreft wat er op de eettafel komt.

Totdat ik op een middag in mijn zoektocht naar gezonde en lekkere kinderrecepten op de blog van Chicks Love Food terechtkwam en daar het recept voor Skinny Bananenpannenkoekjes vond. Want hoewel de standaard pannenkoek uit niet veel meer bestaat dan bloem en melk, waren deze gemaakt van eieren en banaan.

Bananenflensjes met ingrediënten
Dit recept bleek een enorm succes te zijn, voor zowel mijn zoontje als voor mijzelf! Na wat uitproberen heb ik het recept iets aangepast aan onze eigen smaak, en er wat havermoutvlokken en kaneel aan toegevoegd.

Inmiddels eten we deze bananenflesjes vrijwel wekelijks, meestal als lunch en soms als ontbijt. Een ideaal lunchrecept voor kinderen (en hun mama’s!). Bovendien zijn deze flensjes zowel glutenvrij als lactosevrij, en hierdoor geschikt voor vrijwel iedereen!

Ingrediënten (voor 4 bananenflensjes)

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 3 el (= 20 gr) havermoutvlokken
  • 1-2 tl kaneel
  • Ontgeurde kokoslie

Overige benodigdheden zijn een mixkom, staafmixer en een koekenpan met antiaanbaklaag.

Tip: Als je meer bananenflensjes wilt maken, maak het beslag dan in porties voor de 4 bananenflensjes zoals hierboven beschreven. Gepureerde banaan wordt namelijk erg snel bruin!

De stapel bananenflensjes die te zien is op de foto’s, is van 2 porties bananenflensjes.

Bananenflensjes
Bereidingswijze
Doe de eieren, banaan, havermoutvlokken en kaneel in een kom en pureer met een staafmixer tot een schuimig beslag.

Zet de koekenpan zonder olie een minuutje op hoog vuur (de eerste pannenkoek mislukt vaak omdat de pan nog niet heet genoeg is), en doe vervolgens een beetje kokosolie in de pan.

Schenk een kwart van het beslag in de pan (net genoeg om de bodem te bedekken) en beweeg de pan heen en weer zodat het beslag mooi verdeeld is. Zet het vuur slechts een kwartstand open! De truc van het bakken van deze bananenflensjes, is namelijk om ze langzaam gaar te laten worden. Anders verbrand de onderkant terwijl de bovenkant nog niet gestold is.

Laat een paar minuten bakken tot de onderkant lichtbruin en de bovenkant gestold is, en draai het flensje om met behulp van bij voorkeur twee spatels (of een spatel en een vork), omdat de banaan ervoor zorgt dat deze pannenkoekjes gemakkelijk breken tijdens het keren. Bak de onderkant nog een minuutje.

Bananenflensjes met siroop
Deze flensjes zijn heerlijk om ‘naturel’ te eten: de banaan maakt het al lekker zoet en de kaneel geeft het voldoende smaak. Mijn zoontje eet deze bananenflensjes het liefst met een dun laagje appelstroop, en ikzelf schenk er soms wat lichte agavesiroop of ahornsiroop overheen. Heerlijk!

De ‘naturel-versie van dit recept (zonder stroop) is Voedselzandloper proof
en geschikt
voor degenen die  meedoen aan de suikerbewuste
leefstijl van Carola van Bemmelen.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*