Kennismaking met en het basisrecept voor havermoutpap

Sinds de opkomst van de superfoods en het succes van De Voedselzandloper, is het eten van havermoutpap weer helemaal hip.

Havermout op zich heeft niet veel smaak. Door te variëren met allerlei soorten plantaardige melk, (gedroogd) fruit, noten, kruiden en cacao, is er van havermoutpap in enkele minuten een heerlijk en gezond ontbijt te maken!

Havermout met appel en kaneelBasisrecept voor snelle havermoutpap
Voor het maken van havermoutpap, heb je per 10 gram havermout 50 ml aan vocht nodig, zoals water of (plantaardige) melk.

Voor 1 portie havermoutpap heb je 30 tot 40 gram havermout en respectievelijk 150 tot 200 ml vocht nodig.

Bereidingswijze

  • Doe de havermout en de (plantaardige) melk in een steelpannetje en laat op een laag vuur een paar minuten koken tot het een samenhangende substantie is geworden.
  • Neem van het vuur en laat even afkoelen.
  • Bereid ondertussen het fruit en/of de noten/zaden/pitten die je erbij wilt eten.

Smakelijk eten!

Ik gebruik het liefst de ongezoete amandelmelk van Alpro, en vul de pap vervolgens aan met het fruit dat ik op dat moment op de fruitschaal, in mijn voorraadkast of in de vriezer heb liggen. Het liefst maak ik havermoutpap met appel, kaneel en honing, met aardbeien en kiwi, met banaan en een blokje geraspte pure chocolade, of met frambozen en blauwe bessen (uit de vriezer).

Lees voor meer variaties op havermoutpap bijvoorbeeld eens 5 x Healthy Havermout Ontbijt van foodblogster Pauline Weuring of de ontbijtrecepten op de website van de voedselzandloper.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*