Koop veilige cosmeticaproducten met de Think Dirty app!

Wie van jullie kijkt op de ingrediëntenlijst voordat je een cosmeticaproduct aanschaft? En wie weet bij het lezen van deze lijst daadwerkelijk wat hij straks op z’n lichaam gaat smeren? Ik kan dit in ieder geval niet. Sterker nog: ik kan de meeste ingrediënten niet eens fatsoenlijk uitspreken.

Er zijn zoveel duizenden cosmetica-ingrediënten dat het mij jaren zou kosten voordat ik een ingrediëntenlijst op waarde kan inschatten. In plaats daarvan zoek ik naar potentieel goede producten waar geen algemeen bekende schadelijke ingrediënten inzitten, en pluis vervolgens de gehele ingrediëntenlijst uit totdat ik precies weet wat er in zit. Dit kost mij uren zo niet dagen als de lijst erg lang is…

Think Dirty Shop Clean
En nu dan de lancering van de Think Dirty app!!! Een eenvoudige en gratis app voor Apple-gebruikers, waarmee je thuis of tijdens het winkelen de veiligheid van een product kan controleren door simpelweg de naam of de barcode van een cosmeticaproduct in te typen. Vervolgens geeft de app het product een score van 0 tot 10 op de ‘Dirty Meter’, de score per ingrediënt, en biedt het eventueel veiligere alternatieven voor een soortgelijk product. Er zijn meer dan 1.600 merken en 60.000 producten opgenomen in de database!

Basis van de Think Dirty app is de ingrediëntendatabase op basis waarvan de ingrediënten en vervolgens de producten beoordeeld worden. Ingrediënten zijn qua veiligheid beoordeeld op basis van informatie die hierover beschikbaar is gesteld door non-profit organisaties en overheidsinstellingen in Noord-Amerika. Hierbij wordt wat betreft het potentiële gevaar van een ingrediënt een onderscheidt gemaakt tussen de carcogeniciteit (kankerverwekkendheid), voortplantingstoxiciteit (vruchtbaarheids- en ontwikkelingstoxiciteit), allergeniciteit en immunotoxiciteit.

Think-Dirty
Klein nadeel voor ons Nederlanders, is dat de app geen Nederlandstalige versie heeft. Maar ja, de Dirty Meter is ook in de Engelse variant goed te begrijpen! Ook bevat de eventueel aangeboden lijst met veilige productalternatieven veel producten die niet in Nederland verkrijgbaar zijn, en zullen zeer waarschijnlijk niet alle Europese cosmeticamerken opgenomen zijn in de database. Tenslotte is de app hanteert de app erg strenge veiligheidscriteria, waardoor de kans groot is dat de meeste cosmeticaproducten die je gebruikt niet zo goed uit de bus zullen komen.

Ik heb de app gedownload, heb mij ingeschreven (ik hoefde alleen mijn e-mail en naam op te geven en een gebruikersnaam en wachtwoord aan te maken) en heb voor vanmiddag lekker een uurtje ingepland om alle cosmeticaproducten in mijn badkamer aan een veiligheidsscan te onderwerpen!

In het artikel Beauty-Review’s gereviewde cosmeticaproducten langs de Dirty Meter kan je lezen wat hiervan de uitslag is.


Bronnenlijst

www.thinkdirtyapp.com

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*