Review – Decubal Body Scrub

Het einde van het jaar komt weer in zicht, en net als vorig jaar ben ik van plan om een artikel te schrijven met daarin een overzicht van mijn favoriete cosmeticaproducten die ik gereviewd heb in 2015.

Een probleempje hierbij was, dat ik tot nog slechts één product goed genoeg vond om in dit artikel op te nemen, namelijk de Collistar Glycolic Acid Perfect Skin Peeling. Gelukkig kan ik daar nu een tweede aan toevoegen!

De Decubal Body Scrub is de beste bodyscrub die ik tot nog toe geprobeerd heb!

Helaas zijn de cosmeticaproducten van Decubal niet meer verkrijgbaar.

Decubal Body Scrub op handGroot pluspunt is dat de scrubdeeltjes die in deze scrub verwerkt zijn, niet gemaakt zijn van plastic microbeads of van een (maalsel van) pitten, noten of zand. Microbeads zijn kleine plastic bolletjes met een uitstekende mild schurende werking, die na gebruik helaas wel in onze zeeën terecht komen en samen een soort plastic soep vormen die funest is voor het zeeleven. Pitten-, noten- of zanddeeltjes hebben deze verontreinigende werking niet, maar zijn vaak harder en scherper, waardoor de scrub al snel te ruw wordt wat weer niet goed is voor je huid. In plaats van deze scrubdeeltjes heeft Decubal iets anders bedacht als scrubingrediënt: zout.

Deze zoutscrub bevat een combinatie van twee soorten zout, namelijk Sodium Chloride (natriumchloride oftewel ‘keukenzout’) om de reiniger de juiste dikte te geven en Sodium Bicarbonate (zuiveringszout).

Samen zorgen deze zouten voor een erg prettige scrubstructuur, die goed scrubt maar tegelijkertijd toch zacht is voor je huid! Wel lost het zout uiteindelijk op in het water, waardoor het scrubbende vermogen verdwijnt, maar tegen die tijd heb je lang genoeg kunnen scrubben om alle dode huidcellen los te maken en is het sowieso beter te stoppen met scrubben.

Decubal Body Scrub cosmeticaclaimsOm de huid tijdens het scrubben goed te verzorgen, bestaat de scrub daarnaast uit een aantal verzorgende en vetinbrengende plantaardige oliën met een uitstekend veiligheidsprofiel: amandelolie (Prunus Amygdalus Dulcis), druivenpitolie (Vitis Vinifera Seed Oil), jojoba olie (Simmondsia Chinensis Seed Oil) en shea boter (Butyrospermum Parkii Butter) (Athar & Nasir, 2005; CIR, 2011). Samen laten deze oliën na het scrubben een prettig verzorgend laagje achter op de huid, waardoor je je huid niet eens hoeft in te smeren. Heerlijk!

Tenslotte bevat de formule van deze scrub nog twee hulpstoffen. Ten eerste vitamine E (Tocopherol), die in deze kleine concentratie en haar antioxiderende werking met name zal fungeren als conserveermiddel. Ten tweede de Cetearyl Alcohol, een vetalcohol die in dit product vooral gebruikt wordt als viscositeitsregelaar en een prima veiligheidsprofiel heeft (Elder, 1988).

Decubal Body Scrub ingredientenDe Decubal Body Scrub bevat verder geen parfum, controversiële conserveermiddelen of andere stoffen met een hoge potentie om de huid te irriteren. Dus mocht je deze winter weer last krijgen van een droge huid, dan is deze bodyscrub echt een aanrader!

De Decubal Body Scrub heeft een adviesprijs van €12,50 en is o.a. verkrijgbaar bij De Tuinen, De Online Drogist, Apotheek & Huid en bij Bol.com.

Heb jij al ervaring met dit product en denk je dat deze waardevol zou kunnen zijn voor andere lezers? Laat dan a.u.b. een reactie achter!


Bronnenlijst

Athar, M., & Nasir, S. M. (2005). Taxonomic perspective of plant species yielding vegetable oils used in cosmetics and skin care products. African journal of biotechnology, 4(1), 36-44.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2011). Plant-Derived Fatty Acid Oils as Used in Cosmetics.

Elder, R. L. (1988). Final report on the safety assessment of cetearyl alcohol, cetyl alcohol, isostearyl alcohol, myristyl alcohol, and behenyl alcohol. J Am Coll Toxicol, 7(3), 359-413.

Deel dit via:
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*