Review – Gladskin Scrub

Het verwijderen van dode huidcellen doe ik meestal op chemische wijze, met behulp van een exfoliant met glycolzuur. Zeker als het gaat om mijn gezicht, want met deze manier van exfoliëren loop je het minste risico je huid te beschadigen.

Soms heb ik echter de behoefte om wat grover geschut in te zetten, en een korrelcrème te gebruiken. Met name wanneer mijn huid erg ongelijkmatig aanvoelt en een chemische exfoliant niet genoeg zoden aan de dijk zet.

Maar dan wel het liefst één die niet bol staat van parfum (vrijwel alle reguliere scrubs) of irriterende plantenextracten  (in vrijwel alle scrubs uit de assortimenten van ‘natuurcosmetica’). Bovendien wil ik het milieu niet belasten door een scrub met plastic microbeads te gebruiken. En eigenlijk wil ik ook geen scrub op basis pitten-, noten- of zanddeeltjes, omdat deze vaak hard en scherp zijn en de huid kunnen beschadigen.

Nogal wat eisen dus. Hierdoor kon ik lange tijd niets vinden waar ik enthousiast genoeg over was om het te kopen. In de tussentijd gebruikte ik af en toe de Decubal Bodyscrub, die eigenlijk iets te grof was voor de gezichtshuid. Toen deze helaas werd gesaneerd, ging ik weer op zoek naar iets nieuws. Wat ik nu dus heb gevonden!

Gladskin Scrub voorkant tubeDe cosmeticaformule van Gladskin Scrub

De Gladskin Scrub is een zeer milde scrub die bestaat uit slechts vijf ingrediënten:

Hydrogenated Polydecene, Glycerin, Microcrystalline Cellulose, Sucrose Palmitate, Tocopheryl Acetate.

Deze scrub verwijderd dode huidcellen met behulp van zeer fijne cellulose korrels (Microcrystalline Cellulose).

Cellulose is de bouwstof van de celwanden van planten en materialen van plantaardige oorsprong. Cellulose is bijna niet oplosbaar, waardoor de scrubkorrels die hiervan gemaakt zijn niet oplossen in de emulsie, maar is wel biologisch afbreekbaar! Daarnaast heeft cellulose een uitstekend veiligheidsprofiel als cosmetica-ingrediënt (CIR, 2009).

Hydrogenated Polydecene (gehydrogeneerd polydeceen) is een synthetische polymeer die fungeert als verzachtend middel, huidverzorger, vochtinbrenger en als oplosmiddel. Deze specifieke polymeer is wat betreft veiligheid niet heel goed onderzocht, maar de groep polyenen waar deze polymeer onder valt wel, en worden in cosmetica als veilig beschouwd (Belsito et al., 2015).

Glycerin (glycerine) is een van de beste vochtinbrengende cosmetica-ingrediënten, en een stof die ook van nature op de huid voorkomt en haar hydraterende vermogen dankt aan haar sterke wateraantrekkende vermogen.

Tocopheryl Acetate (tocoferylacetaat) is een gesynthetiseerde ester van vitamine E en azijnzuur. Aangezien dit ingrediënt slechts in zeer beperkte hoeveelheid aanwezig is in dit product, zal het vooral zal zijn toegevoegd en fungeren als antioxidant (conserveermiddel).

Sucrose Palmitate (een monoester van palmitinezuur en sucrose) is toegevoegd als emulgator en huidverzachter. Dit is een cosmetica-ingrediënt waar weinig bekend over is, maar die als veilig wordt beschouwd (CIR, 2017).

That’s it!

Gladskin Scrub ingredientMijn gebruikservaring met Gladskin Scrub
Ik kan net zo kort zijn over mijn ervaring met de scrub van Gladskin als over de ingrediëntenlijst!

Het is een hele fijne scrub, met een neutrale geur, die dode huidcellen effectief en op milde wijze verwijderd en mijn huid heerlijk zacht maakt zonder deze uit te drogen. Wat wil je nog meer?

Een tube Gladskin Scrub bevat 75 ml is voor een adviesprijs van €14,95 te koop bij o.a. Apotheek & Huid, Bol en de webshop van Gladskin.


Bronnenlijst

Belsito, D. V., Hill, R. A., Klaassen, C. D., Liebler, D. C., Marks Jr, J. G., Shank, R. C., … & Snyder, P. W. (2015). Safety Assessment of Polyene Group as Used in Cosmetics.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2009). Amended Safety Assessment of Cellulose and Related Polymers as used in Cosmetics.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2017). Safety Assessment of Saccharide Esters as Used in Cosmetics.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*