Traktatie van Treatwell (+ winactie)!

Enkele weken geleden maakte ik voor het eerst kennis met Treatwell: een boekingswebsite voor Health, Body & Hair. Ik ontving namelijk een e-mail van hun met de vraag of ik een review wilde schrijven over Treatwell. Vooralsnog heb ik zelf nog geen behandeling geboekt via Treatwell, maar hierbij alvast wie ze zijn en wat ze je te bieden hebben!

Helemaal onderaan het artikel lees je hoe je mee kan doen aan de winactie waarbij je een giftcardtegoed t.w.v. €50,- bij Treatwell kan winnen!

treatwell bookings for health, body & hair
Het Treatwell-concept

Het concept van Treatwell vind ik veelbelovend. Hun doel is namelijk om mensen te helpen met het online zoeken, vergelijken en boeken van beautybehandelingen (‘treats’) van kapsalons, beautysalons en massagesalons. De bedrijfsnaam ‘Treatwell’ staat voor hun streven om een schoonheidsbehandeling een echte ‘treat’, oftewel traktatie te laten zijn. Via hun website kan je een salon zoeken, een behandeling uitkiezen, een datum en tijdstip kiezen en indien gewenst gelijk afrekenen. Treatwell ontvangt 15% commissie per geboekte behandeling via hun website.

Op de website van Treatwell krijg je door simpelweg een postcode of plaatsnaam in te toetsen een hele lijst aan beautysalons te zien die in deze buurt te vinden zijn, mits ze natuurlijk zijn aangesloten bij Treatwell. Hun bestand aan salons is niet uitputtend: vooralsnog zijn het vooral de grotere salons in de grote steden die zijn opgenomen in hun bestand.

Treatwell website
Aansluiting bij Treatwell betekent dat de betreffende salon wordt opgenomen in het bestand, zodat je er 24/7 online via Treatwell een afspraak kan boeken. Daarnaast plaatst Treatwell bij elke beautysalon een stukje tekst over de salon, een overzicht van alle behandelingen die de salon biedt en een aantal foto’s van de salon zodat je alvast een sneak preview kan nemen!

Wat ik erg waardeer aan de website, is het onderdeel waarbij je over elke afzonderlijke salon consumentenreviews kan lezen en plaatsen. Ik ben namelijk altijd benieuwd naar de meningen van consumenten voordat ik zelf iets uitprobeer. Voor het lezen van de reviews moet je je wel eerst geregistreerd hebben, maar dit kan gelukkig simpelweg met het opgeven van een naam en e-mailadres (je hoeft niet gelijk je volledige adresgegevens op te geven). Ik heb nog even navraag gedaan naar hun beleid met betrekking tot het plaatsen van reviews, en alle reviews worden toegelaten. Wanneer er een review op de website is geplaatst met een cijfer van onder de 6, krijgen zij hiervan een melding en gaan ze bij de salon achterhalen hoe dat zou kunnen komen.

treatwell-consumenten-reviews
Treatwell in de praktijk
Om te achterhalen wat consumenten dus in de praktijk van Treatwell vinden, ben ik op zoek gegaan naar reviews over Treatwell. Op Trustpilot.nl vond ik een overzicht van 75 beoordelingen.

De waarde van positieve consumentenreviews zijn vaak lastig te bepalen, aangezien ondernemingen hier misbruik van kunnen maken door zelf onder een alias positieve reviews te schrijven of andere mensen te betalen voor het schrijven van positieve nep-reviews. Negatieve reviews zijn wat mij betreft een meer betrouwbare informatiebron. In dit artikel beschrijf ik zowel de positieve als negatieve reviews.

Uit de reviews op Trustpilot komt naar voren dat consumenten met name erg te spreken zijn over het overzicht aan salons en het gemak waarmee ten allen tijde een afspraak bij de salon naar keuze geboekt kan worden, ook buiten kantoortijden. Ook stellen ze het ontvangen van een bevestigingsmail van en herinneringsmail aan de afspraak op prijs. De website wordt als gebruiksvriendelijk ervaren en de ruime keuze aan betalingsmogelijkheden wordt erg gewaardeerd. Tenslotte wordt een aantal keer positief gesproken over de kortingsacties die regelmatig gehouden worden.

Beoordeling treatwell trustpilot
De slechte reviews gaan met name om het feit dat datgene waar Treatwell zich mee profileert, namelijk dat het boekingssysteem van Treatwell blijkbaar niet altijd goed gesynchroniseerd is met de agenda van de bij hun aangesloten salons, met als resultaat dubbele boekingen en geplande afspraken die uiteindelijk toch niet door kunnen gaan. Gekeken naar het aantal gebruikers (zo’n paar duizend per maand) en volgers op facebook (ruim 15.000), denk ik echter dat dit slechts sporadisch voorkomt.

Wat ook opvalt aan de beoordelingen, is dat een hoop reviewers blijkbaar denkt dat ze bij Treatwell zijn behandeld, waarbij ze blijkbaar niet goed beseffen dat Treatwell een boekingswebsite voor salons is, en geen salon op zichzelf. Deze reviews horen dus eigenlijk op de website van Treatwell zelf te staan, geplaatst bij de betreffende salons. Daar is de website van Treatwell juist voor!

Treatwell heeft 152 beoordelingen ontvangen op facebook, waarbij ze op een schaal van 1 tot 5 een 4,3 hebben gescoord. De moeite waard om een keer een kijkje op te nemen!

Doe mee met de winactie!
Ben je al enthousiast geworden? Vanwege het schrijven van deze review mag ik een Giftcardcode t.w.v. €50,- verloten onder mijn lezers, die je kan gebruiken voor een online boeking bij een salon naar keuze via Treatwell.

Win giftcardtegoed treatwell via beauty review
Wil je kans maken op dit Giftcardtegoed, laat dan onderaan dit artikel een reactie achter waarin je aangeeft dat je meedoet met deze winactie en waarom jij (of iemand die je kent) deze Treatwell-traktatie verdiend! Wil je dit liever niet, dan kan je ook deelnemen door mij rechtstreeks een mailtje te sturen naar info@beauty-review.nl. Opgegeven namen en e-mailadressen zullen enkel gebruikt worden voor deze winactie en niet voor het toesturen van nieuwsbrieven, reclameuitingen noch zullen de gegevens aan derden worden verstrekt!

Bovenstaande winactie duurt van 18 mei t/m 1 juni 2014. Hierna zal ik zo snel mogelijk via e-mail contact opnemen met de winnaar. Zorg er dus wel voor dat je bij je reactie je echte e-mailadres invult! Over de winactie kan verder niet worden gecorrespondeerd. Deze winactie is uitgevoerd in samenwerking met Treatwell.

Wil je graag een beoordeling schrijven over Treatwell, dan kan dat onder andere op de website van Trustpilot. Natuurlijk kan je ook onderaan dit artikel een reactie hierover achterlaten.


Bronnenlijst

www.treatwell.nl

www.trustpilot.nl

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid
7 reactie op “Traktatie van Treatwell (+ winactie)!
 1. Jojanneke schreef:

  Mijn zus verdient wel zo'n bon! Ze staat namelijk altijd voor mij klaar! 🙂

 2. Anita H. schreef:

  Ik ken veel mensen die ik deze superprijs win en die het ook verdienen. Maar ik vind dat ik 'm zelf ook verdien. Tenslotte ben ik degene die er de moeite voor neemt om te reageren. ;o) Vanwege mijn status als langdurig werkloze (die in haar eigen levensonderhoud moet voorzien), is het boeken van schoonheidsbehandelingen en dergelijke niet echt eerste prioriteit. Deze prijs is dus zeer welkom.

 3. denise k schreef:

  Ik zou heel graag kans willen maken op een treatwell-traktatie!
  Na een super drukke perdiode op school (tentamen, scriptie enz) ben ik hier wel echt aan toe! *fingers crossed*

 4. Mandy schreef:

  En de winnaar kan meteen een revieuw over Treatwell achterlaten! Leuke actie!

 5. CW schreef:

  Ik heb me meteen aangemeld voor Treatwell. Leuk, want ik heb al gezien dat er tegenover mij een wellness-woonboot zit (verassing) en ik ben geswitched naar een andere waxsalon die volgens mij veel prettiger is. Bedankt voor de tip!

  Ik ben een studente die eigenlijk het geld niet heeft maar zichzelf al te graag verwent met wellness. Het kan niet vaak, maar als ik het doe is het echt een oplaadmoment. 

  Op dit moment ben ik hard aan het werk om mijn studie af te ronden en ik zit midden in de sollicitatie periode. Stress! Een fijne massage via Treatwell zou me enorm goed doen. 

  Succes met bloggen! 

 6. Marian hofstra schreef:

  Ik heb een heerlijke en ontspannen behandeling gehad bij ISHINE in Almere.
  Shirley doet het echt met passie. Volgende week komt ze bij ons thuis voor massage. In 1 woord geweldig. Zeker een aanrader en ook leuk om als cadeau te geven / krijgen.

 7. Jacqueline Maes schreef:

  Ik denk dat iedere vrouw het geweldig vindt om in de watten gelegd te worden, al is het maar een gezichtsmassage met een maskertje. Gewoon even de aandacht en tijd voor jezelf.

  Even een half uurtje pas op de plaats.

  Sportieve groet Jacqueline ML

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*