De 3 meest gemaakte lingeriefouten

Goede lingerie ondersteund, corrigeert en laat je kleding beter tot zijn recht komen. Helaas maken wij nog steeds veel lingeriefouten! De drie belangrijkste heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

Nr. 1.     Verkeerde maat lingerie
De meest gemaakte lingeriefout is het aanschaffen en dragen van lingerie met een verkeerde maat.

Een te kleine cupmaat laat je borsten aan de bovenkant uit de BH puilen, terwijl een te laag afhangende of slappe BH je een uitgezakt ogend figuur geeft. Een te strakke slip of BH-band tekent zich af onder je kleding waardoor je dik zult lijken, ongeacht hoe dun je bent! Daarnaast is een door je broek zichtbare slip gewoon erg oncharmant (Beeftink, 2006).

Lingerie

Begin 2011 verscheen er een berichtje in diverse kranten over het resultaat van een onderzoek uitgevoerd door TNS Nipo onder duizend Nederlandse vrouwen , waaruit bleek dat 70 procent van de vrouwen de verkeerde maat BH draagt. Veel vrouwen kopen de verkeerde maat lingerie omdat zij nooit hun BH-maat opgemeten hebben, of omdat zij na het opmeten van de maat geen rekening meer houden met lichamelijke veranderingen veroorzaakt door leeftijd, zwangerschap en gewichtsschommelingen. Het schijnt namelijk zo te zijn dat vrouwen gemiddeld zo’n 6 keer in hun leven van BH-maat veranderen.

De belangrijke manier om te voorkomen dat je de verkeerde maat lingerie koopt, is door om het jaar een meetlint te pakken en je maat op te (laten) nemen (klik hier voor de BH maatwijzer). Overigens zijn maattabellen voor lingerie ook niet zaligmakend: je figuur en de vorm van je borsten zijn immers ook van invloed op de BH-maat en de maat kan verschillen per fabrikant en model. Daarom is het van belang om lingerie altijd eerst te passen voor dat je het koopt! Voor alle meiden die graag online shoppen: de meeste grote winkels verkopen geven op hun website hun eigen maattabellen voor o.a. lingerie weer.

Nr. 2.     Zichtbare BH-bandjes
Een lingeriefout waar ik mij zelf ook regelmatig schuldig aan maak, zijn zichtbare BH-bandjes. Na BH’s een aantal keer gedragen en gewassen te hebben, gaat de rek er een beetje uit. Trek de BH-bandjes indien nodig dus regelmatig weer wat strakker zodat ze minder makkelijk van je schouders afglijden.

Te strak is echter geen goede optie, omdat de BH-bandjes dan zichtbaar worden onder je kleding. Koop in dit geval een nieuwe BH, speciale tape of houdertjes die de BH-bandjes op hun plek houden, BH’s met op de rug gekruiste bandjes en/of een strapless BH.

Een goed passende rugloze BH is al helemaal lastig te vinden. Mijn advies? Maak aan de hand van onderstaand filmpje in enkele minuten je eigen rugloze BH, die wél goed blijft zitten!

Ondergoed hoort, zoals het woord al aangeeft, onder je kleding te blijven. Hoewel iedereen weleens last kan hebben van een afzakkend BH-bandje, is een string die boven je broektaille uitkomt wat mij betreft echt not done.

In Nederland is een string boven de broek simpelweg ordinair, maar in een aantal Amerikaanse staten (Atlanta en Virginia) is het naast ordinair ook tegen de wet en kan beboet worden. Houdt dit dus in je achterhoofd als je een vakantietripje die kant op wilt plannen!

Nr. 3.     Foute kousen
Zelfklevende (hold-up of stay-up) kousen zijn het meest ideaal. Zij tekenen niet af zoals panty’s die vaak in je buik drukken en zo een zwembandje vormen, en zijn tien keer mooier dan kniekousjes, die ook onzichtbaar zijn onder een lange broek maar ronduit lelijk zijn. In ‘Het seksloze nummer’ van LINDA. magazine (maart 2000) kon je ‘de kniekous’ terugvinden in het rijtje van meest onaantrekkelijke kledingsstukken, tezamen met onder andere crocs en de douchemuts.

Zorg er bij het dragen van kousen altijd voor dat zij niet passen bij je huidskleur en (niet te donker van kleur zijn) en niet te glanzend zijn! Hierdoor zijn de kousen vrijwel onzichtbaar en geven ze je benen een natuurlijke en egale tint. Voor meer info over het kiezen van kousen die het beste passen bij je huidskleur, verwijs ik je door naar het geweldige artikel ‘Shop by Skin Tone – Dé perfecte huidskleur panty’ op pantyshoppen.nl.


Bronnenlijst

Beeftink, A. (2006). In Stijl. Presentatie, zelfbeeld en kleding. Utrecht: Forte Uitgevers.

www.embracemode.nl 

www.tns-nipo.com

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met
Een reactie op “De 3 meest gemaakte lingeriefouten
  1. Lara schreef:

    Ik moet bekennen dat wanneer ik koop, ik niet altijd goed let op of de beha bij mijn Oufits past. Maar ik ben het met je eens, dat is een heel belangrijk aspect.

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*