Botox borstlift: wat is het en wat mag je ervan verwachten?

Een tijdje geleden las ik een artikel waarin de zogenaamde Botox borstlift besproken werd, wat (zoals de naam al aangeeft) een methode is om borsten te liften met behulp van botoxinjecties.

Ik vond dit een vreemd concept: Botox is immers een spierverslappend middel, dus hoe zou het in godsnaam een liftend effect op de borsten kunnen hebben?  Als je de onderliggende borstspieren zou verslappen, zou je dan niet juist een méér hangend effect kunnen verwachten?

In dit artikel kun je lezen wat een Botox borstlift (aka ‘Botox boob job’) is, voor wie deze behandeling geschikt is en wat je mag verwachten van het resultaat.

Botox borstlift

Hoe ‘lift’ Botox hangende borsten?
Inmiddels weet ik dat Botox met regelmaat gebruikt wordt bij aandoeningen die een negatieve invloed op de lichaamshouding hebben. Door spieren die het postuur krom trekken te verslappen, is het lichaam genoodzaakt dit te compenseren door andere spieren meer te gaan gebruiken, waardoor je automatisch een andere lichaamshouding aanneemt.

Tijdens een onderzoek naar het effect van Botox op de lichaamshouding, ontdekte een van de onderzoekers dat wanneer met behulp van Botox bepaalde spieren werden verslapt om de houding van de torso te verbeteren, de borsten een liftend effect leken te krijgen. De exacte wijze waarop dit effect tot stand komt, is vooralsnog onduidelijk (Smith & Pérez-Atamoros, 2006).

Botox borstlift: voor wie en wat je ervan kunt verwachten
Nader onderzoek onder 100 vrouwelijke patiënten tussen de 30 en 55 jaar met hangborsten in verschillende gradaties, toonde aan dat het behandelen van een zijde van de grote borstspier met Botox ertoe leidde dat de borst aan de behandelde kant gemiddeld zo’n 1,1 cm gelift werd.

Wie had dat van tevoren kunnen bedenken…

Volgens de onderzoekers is een Botox borstlift met name geschikt voor fysiek fitte vrouwen tussen de 30 en 55 jaar met kleine hangborsten, oftewel voor slanke vrouwen van middelbare leeftijd met borsten cup A of B die niet te zwaar zijn om op deze manier te worden ‘gelift’. Het resultaat is vooral goed zichtbaar bij vrouwen met ronde, wat afhangende schouders (Smith & Pérez-Atamoros, 2006).

Voordelen, nadelen en kosten van een Botox borstlift
Voordelen van de Botox borstlift vergeleken met een ‘normale’ borstlift, is dat er:

  • geen sprake is van een chirurgische ingreep;
  • geen wond of litteken is;
  • de behandeling zo goed als pijnloos is, en
  • er geen hersteltijd nodig is.

Extra voordeel van de Botox borstlift is ook nog eens een betere lichaamshouding!

Nadeel van de Botox borstlift is dat het effect slechts tijdelijk is: na zo’n 4 tot 6 maanden is de Botox helaas uitgewerkt. Wat dat betreft is het een dure ingreep: op de website van IdealBody staat vermeld dat een Botox borstlift rond de €1250,- kost.

Heb jij al ervaring met de Botox borstlift en denk je dat deze waardevol zou kunnen zijn voor andere lezers? Laat dan a.u.b. een reactie achter!


Bronnenlijst

Smith, K. C., & Pérez-Atamoros, F. (2006). Other dermatologic uses of botulinum toxin (p. 219-236). In: Botulinum toxin in clinical dermatology. Taylor and Francis: London.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , ,
Een reactie op “Botox borstlift: wat is het en wat mag je ervan verwachten?
  1. liefdeskruiden schreef:

    Alle borsten zijn mooi, het is de industrie die je laat denken dat je dit nodig hebt. Leer jezelf en je lichaam te accepteren, dan ben je veel mooier en authentieker.

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*