CURLSYS kniptechniek voor mooie krullen en meer volume in je haar

Tot nu toe ben ik nog geen enkele krullenkop tegengekomen die het niet zo nu en dan flink te stellen heeft met haar (of zijn) haren. Krullend haar is van nature droger, pluiziger en onhandelbaarder ,en vergt dus ook een ander soort verzorging dan steil haar. Daar moet je maar net het nodige vanaf weten wil je een mooi resultaat bereiken!

Mijn vriendin Danique (zie foto, links) is de trotse eigenaar van een krullenbos en is altijd op zoek naar manieren waarop ze haar krullen het beste uit kan laten komen.

Onlangs liet ze me weten er ein-de-lijk één gevonden te hebben die echt wat zoden aan de dijk zet: de CURLSYS kniptechniek. Zelf vond ik het resultaat verbazingwekkend. Daarom heb ik haar gevraagd om haar ervaring met deze knipmethode te delen op mijn website.

Onderstaande review is dus geschreven door Danique!

Danique & Loes

Danique’s ervaring met CURLSYS
Al van jongs af aan heb ik krullen. De kapper zei altijd: ‘Die verdwijnen wel als je ouder wordt.’ Maar nee hoor, ze zijn er nog steeds.

Ik heb echt een haat-liefdeverhouding met mijn krullen. Aan de ene kant is mijn haar altijd droog en pluist het snel, aan de andere kant zorgen mijn krullen ervoor dat mijn dunne haar veel dikker lijkt.

Samen met mijn vriendin Daniëlle (die ik al vanaf mijn zesde ken) hebben we van alles geprobeerd om onze krullen zo goed mogelijk uit te laten komen. Van haarmousse tot kokosvet en van de no poo tot de co-only methode.

In november heeft Daniëlle ‘de krullenkapper’ ontdekt. Ze was super enthousiast en kreeg meteen foto’s van haar nieuwe look toegestuurd. Zoveel krullen had Daniëlle nog nooit gehad. Ik was meteen helemaal enthousiast.

Een paar maanden later heeft ze nog steeds prachtige krullen. Dus besloot ik om zelf ook een bezoekje aan de krullenkapper te brengen!

De CURLSYS Kniptechniek
Een ‘krullenkapper’ is een kapper die gebruik maakt van de CURLSYS Kniptechniek ontwikkeld door Brian McLean.

CURLSYS is een knipmethode waarmee je natuurlijke krullen (kroeshaar uitgezonderd!) mee kunt accentueren. In plaats van dat een willekeurige pluk haar gepakt wordt die vervolgens recht wordt afgeknipt of gesneden, worden bij de CURLSYS kniptechniek de haren bij elkaar gepakt die van nature al een slag of krul vormen, en vervolgens met een speciale schaar afgeknipt in een curve waardoor het haar met de krulrichting mee naar beneden valt.

CURLSYS zorgt er tevens voor dat krullen minder snel pluizen, dat natuurlijke krullen gestimuleerd worden en krullend haar minder ‘plat’ is van boven.

Deze knipmethode is behoorlijk arbeidsintensief (duurt ongeveer een tot anderhalf uur) en is dientengevolge duurder dan een ‘gewone’ knipbeurt. Ik ging naar kapsalon Hair Change in Hazerswoude-Rijndijk en betaalde €80,- voor een knipbeurt met de CURLSYS kniptechniek.

Kappers die knippen volgens deze methode, moeten de CURLSYS-opleiding gevolgd hebben, CURLSYS is namelijk een gepatenteerd knipconcept waarvoor een speciale schaar ontwikkelt is.

De CURLSYS methode is overigens ook zeer geschikt om steil haar meer slag/volume te geven en om (duidelijk zichtbare) kruinen zo te knippen dat ze beter vallen in het haar.

Danique’s knipervaring:  voor en na
Na de knipbeurt met de speciale schaar en op de hierboven benoemde manier, werd mijn haar geföhnd met een diffuser (wat ook een musthave is voor krullend haar).Na een wasbeurt in een heerlijke massagestoel kreeg ik uitgelegd hoe ik mijn krullende haar moet drogen en borstelen. Het is namelijk belangrijk je haar alleen te deppen en niet te wrijven of in een tulband te wikkelen. Verder werd me aangeraden mijn haar alleen te kammen als het nat is, bij voorkeur met een grove kam.

Toen ik weer rechtop ging zitten, had ik ineens zoveel meer krullen en volume in mijn haar. Ook nu ik mijn haar een aantal keer gewassen hebben, zijn de krullen mooi gebleven. Ik ben er echt zo blij mee!!!

Zie hieronder het resultaat! De voor-foto is van slechte kwaliteit, but you get the picture.

CURLSYS Danique Voor Na

Heb jij al ervaring met de CURLSYS kniptechniek?
Schroom dan niet om deze achter te laten in een reactie!

 


Bronnenlijst

www.curlsys.nl

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met ,
Een reactie op “CURLSYS kniptechniek voor mooie krullen en meer volume in je haar
  1. Jla schreef:

    Nav je blog heb ik ook de curlsys kniptechniek uitgeprobeerd en wel bij Kieven Haarmode in Zoetermeer. Ze hebben mij gelijk ook geverfd met een natuurlijke haarkleuring van Fuente, het was niet goedkoop maar ik ben superblij met het resultaat!

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*