Review – Decubal Gezichtscrème Vitaal met niacinamide en ceramiden

Naar mijn mening bestaan er niet zoveel goede gezichtscrèmes, en zijn degenen die meer doen dan simpelweg hydrateren op twee handen te tellen.

Daarnaast hebben gezichtscrèmes veelal een redelijk uitgebreide en ingewikkelde cosmeticaformule, waardoor het reviewen van gezichtscrèmes een enorme klus is waar ik liever niet aan begin.

Deze review betreft een gezichtscrème waar ik dermate enthousiast over was dat ik ‘m wilde uitproberen én reviewen: de Decubal Gezichtscrème Vitaal.

Helaas zijn de cosmeticaproducten van Decubal niet meer verkrijgbaar.

Decubal Gezichtscrème VitaalNiet dat ik overigens onverdeeld enthousiast ben over dit product, maar ik vind het een aantal heel sterke punten hebben en (ook erg belangrijk) dat het werkt in de praktijk! Heb je een droge of eczematische huid, of ben je simpelweg op goed naar een goede gezichtscrème, dan is deze zeker het uitproberen waard.

In deze review de voor- en nadelen van deze bijzondere gezichtscrème. Heb je geen zin in de hele productomschrijving en uitleg van de cosmeticaformule, scroll dan gelijk door naar beneden voor de conclusies in de gebruikservaring!

Productbeschrijving en cosmeticaclaims
Decubal (van producent Actavis) geeft de volgende productomschrijving van de Gezichtscrème Vitaal:

Decubal Gezichtscrème Vitaal is een extra voedende en hydraterende gezichtscrème, speciaal ontwikkeld voor het verzorgen en herstellen van de droge huid. De crème herstelt, hydrateert, verzacht de huid en gaat tevens roodheid en schilfering tegen. Door de unieke mix van huideigen lipiden en natuurlijke oliën dringt de crème diep in de huid en biedt langdurige bescherming.

Op de verpakking staat beschreven dat het product parfum- en parabenenvrij is. Voor wie hiermee rekening houdt bij de aanschaf van een gezichtscrème: deze crème bevat ook geen (gedenatureerde) alcohol, kleurstoffen, minerale olie of siliconen, en is niet getest op dieren.

De inhoud van een flacon Gezichtscrème Vitaal is 50 ml, de verkoopprijs ligt rond de € 12,50 en is verkrijgbaar bij Holland & Barrett en DeOnlineDrogist.

Decubal Gezichtscrème Vitaal en verpakkingDe cosmeticaformule van de Gezichtscrème Vitaal
De Decubal Gezichtscrème Vitaal is samengesteld uit de volgende ingrediënten:

Aqua, Pentylene Glycol, Cetearyl Isononanoate, Glycerin, Niacinamide, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Carbonate, Glyceryl Stearate Citrate, Butyrospermum Parkii Butter, Cetearyl Alcohol, Polyglyceryl-3 Methyglucose Distearate, Magnesium Aluminium Silicate, Sorbitol, Ceramide 6 II, Ceramide 3, Phytosphingosine, Galactoarabinan, Cholesterol, Tocepherol, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Sodium Stearoyl Lactylate, Caprylic/Capric Triglyceride, Stearic Acid, Palmitic Acid, Sodium Gluconate, Sodium Hydroxide.

Zoals de meeste gezichtscrèmes, bestaat ook deze crème voornamelijk uit ingrediënten die de huid hydrateren. Ten eerste wordt gebruik gemaakt van drie verschillende bevochtigingsmiddelen: Pentylene Glycol, Glycerin en Sorbitol. De glycerine (Glycerin) is een van de beste vochtinbrengende stoffen voor de huid, die ook van nature op de huid voorkomt en haar hydraterende vermogen dankt aan haar sterke wateraantrekkende vermogen. Sorbitol heeft een soortgelijke werking als glycerine, maar naar deze vochtinbrenger is veel minder onderzoek gedaan.

De formule bestaat (op water na) voor het grootste gedeelte uit Pentylene Glycol (niet te verwarren met Propylene Glycol): een synthetische vochtinbrenger die tevens fungeert als oplosmiddel en conserveermiddel. Pentylene Glycol heeft een goed veiligheidsprofiel, en leidt slechts in enkele gevallen tot huidirritatie of contacteczeem (Fiume et al., 2012).

Naast de bevochtigingsmiddelen, wordt de huid gehydrateert door een aantal vetinbrengers (‘terugvetters’) die een eventueel tekort aan huidvet compenseren, de barrièrefunctie van de huid herstellen en waterverlies helpen voorkomen. 18% van de formule bestaat uit huididentieke lipiden (vetten die van nature ook in de huid aanwezig zijn). Zo bevat de formule verschillende soorten ceramiden (Ceramide 6 II en Ceramide 3) en Cholesterol (CIR, 1986).

Daarnaast bevat de crème nog twee plantaardige vetten, jojoba olie (Simmondsia Chinensis Seed Oil) en shea boter (Butyrospermum Parkii Butter), en twee huidverzachtende vetzuren afkomstig van respectievelijk kokosnootolie (Caprylic/Capric Triglyceride) en palmolie (Palmitic Acid). Allemaal uitstekende cosmetica-ingrediënten (Johnson, 1992; CIR, 2008, CIR, 2011; Athar & Nasir, 2005)!

Tenslotte bevat de formule het bijzondere ingrediënt Phytosphingosine dat behoort tot de familie van huidvetten, en tevens antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen heeft (Pavicic et al., 2007).

Decubal Gezichtscrème Vitaal ingrediëntenDe gezichtscrème bevat niacinamide (vitamine B3), een van de meest veelbelovende cosmetica-ingrediënten dat op zeer veel verschillende manieren de huid ondersteunt en hierdoor een huidegaliserend vermogen heeft.

Naast niacinamide bevat de formule een aantal huidverzachters en huidverzorgers. Glyceryl Stearate is een wasachtige stof die ook van nature voorkomt in de huid, die fungeert als huidverzachter en tevens een beschermend laagje op de huid vormt. Als huidverzachter en -verzorger is tevens het citroenzuurester van Glyceryl Stearate gebruikt, namelijk Glyceryl Stearate Citrate. Zowel Glyceryl Stearate als Glyceryl Stearate Citrate hebben een goed veiligheidsprofiel (CIR, 1982, 2007). Isononaanzuur (Cetearyl Isononanoate) is een ester van Cetearyl Alcohol, die als voornaamste functie heeft de huid te verzachten (Johnson et al., 2011). Dicaprylyl Carbonate is zowel een huidverzorger als huidverzachter, die tevens zorgt voor een goede smeerbaarheid. Ook Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate is een huidverzorger. Over zowel isononaanzuur, Dicaprylyl Carbonate als Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate kon ik vrijwel geen informatie vinden, en volgens de Cosmetic Database van de Environmental Working Group zijn dit cosmetica-ingrediënten waar amper iets over bekend is.

De laatste werkzame ingrediënten van deze formule zijn pure vitamine E (Tocopherol) en Tocopheryl Acetate, een gesynthetiseerde ester van tocopherol en azijnzuur. Pure vitamine E heeft bescheiden anticarcinogene, fotoprotectieve (zonbeschermende) en huidbarrière herstellende eigenschappen; tocoferylacetaat heeft dit minder, maar is wel stabieler dan de pure vorm en werkt tevens als conserveermiddel.

De overige ingrediënten bestaan uit hulpstoffen.

De Cetearyl Alcohol en het stearinezuur (Stearic Acid) zijn voornamelijk toegevoegd als emulgatoren; beide hebben een uitstekend veiligheidsprofiel (Elder, 1988; CIR, 1987, 2006). Polyglyceryl-3 Methylglucose Distearate is ook een emulgator, maar hierover is amper iets bekend. Ik vermoed dat deze emulgator is toegevoegd omdat het een uitstekende emulgator is voor olie-in-water-emulsies, en deze crème veel vetten bevat. Daarnaast is ook nog octadecaanzuur (Sodium Stearoyl Lactylate) als emulgator toegevoegd, wat ook gebruikt wordt in voeding en over het algemeen als veilig wordt beschouwd. Chelaatvormer natriumgluconaat (Sodium Gluconate) houdt de emulsie stabiel en heeft een prima veiligheidsprofiel (CIR, 2014).

Magnesium Aluminium Silicate is een natuurlijk voorkomend mineraal afgeleid van geraffineerde en gezuiverde klei die hoofdzakelijk wordt gebruikt als verdikkingsmiddel; hetzelfde geldt voor de Xanthaangom (Xanthan Gum). Daarnaast is galactoarabinaan (Galactoarabinan) toegevoegd als filmvormer. Magnesium Aluminium Silicate is een milde irritant voor de huid van konijnen en wordt in een zeer kleine concentratie als veilig beschouwd (Elmore, 2003). Xanthaangom heeft een uitstekend veiligheidsprofiel (Belsito et al., 2012). Wat betreft de galactoarabiaan is niet veel bekend, maar volgens de website van het Cosmetic Ingrediënt Review (CIR) is er wat betreft de veiligheid van dit ingrediënt geen reden tot zorgen.

Als laatste is er natriumdioxide (Sodium Hydroxide) toegevoegd als buffer om de pH-waarde van de crème te stabiliseren. Sodium Hydroxide is een loog, en dus op zichzelf een zeer corrosieve stof die huid en ogen kan aantasten. Sodium Hydroxide is echter niet schadelijk in een zeer lage concentratie verwerkt in een dergelijke cosmeticaformule (Belsito et al., 2016).

Decubal Gezichtscrème Vitaal op handGebruikservaring met de Gezichtscrème Vitaal
Wat mij betreft is de Decubal Gezichtscrème Vitaal een uitstekende gezichtscrème waar ik veel positiefs over te vertellen heb.

Ten eerste bevat deze gezichtscrème geen huidirriterende bestanddelen die terug te vinden zijn in zoveel andere crèmes, zoals parfum, (gedenatureerde) alcohol en irriterende plantenextracten. Tweede reden is dat deze formule een aantal uitstekende huididentieke ingrediënten bevat die daadwerkelijk helpen om de barrièrefunctie van de huid te herstellen, huidveroudering tegen te gaan en de huid te egaliseren, namelijk de ceramiden en de niacinamide. De crème is verpakt in een hygiënische en makkelijk te doseren lucht- en lichtdichte pompflacon, die hiermee deels zorgt voor de houdbaarheid en het behoud van de werkzaamheid van de crème. De crème zelf is wit en nagenoeg geurloos.

De formule bevat zowel vochtinbrengers als vetinbrengers, waardoor het zorgt voor een optimale hydratatie van zowel een vocht- als vetarme huid. Overigens ben ik ervan overtuigd dat deze crème geschikt is voor elk huidtype, zelfs de vette huid. Want hoewel dit een zeer rijke crème is, trekt deze snel in en laat deze absoluut geen vettig laagje achter. Hierdoor is het zowel geschikt als dag- en nachtcrème en kan je er gemakkelijk make-up overheen aanbrengen.

Nadeel aan deze gezichtscrème, vind ik dat ingrediënten Pentylene Glycol en Cetearyl Isononanoate zo’n groot deel uitmaken van de formule.

Zoals ik al eerder stelde, zijn er over Pentylene Glycol een aantal gevalsstudies gepubliceerd die aangeven dat Pentylene Glycol een irriterende werking kan hebben en in sommige gevallen kan leiden tot contacteczeem. Waarschijnlijk is toch gekozen voor (zo’n grote hoeveelheid van) dit ingrediënt, omdat het tevens een conserveermiddel is en in deze formule gebruikt wordt als beter alternatief voor veel onveiligere en/of meer controversiële conserveermiddelen zoals parabenen, ftalaten of formaldehydedonoren.

De aanwezigheid van het ingrediënt Cetearyl Isononanoate begrijp ik eerlijk gezegd niet goed. Er zijn namelijk uitstekende andere huidverzachters beschikbaar, waaronder de Caprylic/Capric Triglyceride die deze formule ook in beperkte hoeveelheid bevat, wat een zeer stabiel cosmetica-ingrediënt met een uitstekend veiligheidsprofiel is (CIR, 1980, 2003). Misschien dat Cetearyl Isononanoate bepaalde nevenfuncties heeft die ik over het hoofd gezien heb.

Eindconclusie: een uitstekende gezichtscrème die zeker de moeite waard is om uit te proberen!

De Gezichtscrème Vitaal is voor € 12,50 verkrijgbaar bij Holland & Barrett en DeOnlineDrogist.

PS: Inmiddels is de Decubal Gezichtscrème Vitaal in een nieuw jasje gestoken (zie foto). Van binnen is hij echter nog steeds hetzelfde!

Decubal_Gezichtscreme_Vitaal nieuwe verpakking

Heb jij al ervaring met dit product en denk je dat deze waardevol zou kunnen zijn voor andere lezers? Laat dan a.u.b. een reactie achter!


Bronnenlijst

Athar, M., & Nasir, S. M. (2005). Taxonomic perspective of plant species yielding vegetable oils used in cosmetics and skin care products. African journal of biotechnology, 4(1), 36-44.

Belsito, M. D., Hill, R. A., Klaassen, C. D., Liebler, D., Marks Jr, J. G., & Ronald, C. (2012). Safety Assessment of Microbial Polysaccharide Gums as Used in Cosmetics.

Belsito, D. V., Hill, R. A., Klaassen, C. D., Liebler, D. C., Marks Jr, J. G., Shank, R. C., … & Snyder, P. W. (2016). Safety Assessment of Inorganic Hydroxides as Used in Cosmetics.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (1980). Final report of the safety assessment for caprylic-capric triglyceride. Journal of environmental pathology and toxicology, 4(4), 105-120.

Cosmetic Ingredient Safety Review (CIR) Expert Panel (1982). Final Report on the Safety Assessment of Glyceryl Stearate and Glyceryl Stearate/SE. JACT 1(4),169-192.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (1986). Final report on the safety assessment of cholesterol. JACT, 5(5), 491-516.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (1987). Final Report on the Safety Assessment of Oleic Acid, Lauric Acid, Palmitic Acid, Myristic Acid, and Stearic Acid. JACT, 6(3), 321-401.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2003). Annual Review of Cosmetic Ingredient Safety Assessments – 2001-2002. International Journal of Toxicology, 22(1), 1-35.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2006). Annual Review of Cosmetic Ingredient Safety Assessments – 2004-2005. International Journal of Toxicology, 25(2), 1-89.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2007). Amended final report on the safety assessment of glyceryl dilaurate, glyceryl diarachidate, glyceryl dibehenate, glyceryl dierucate, glyceryl dihydroxystearate, glyceryl diisopalmitate, glyceryl diisostearate, glyceryl dilinoleate, glyceryl dimyristate, glyceryl dioleate, glyceryl diricinoleate, glyceryl dipalmitate, glyceryl dipalmitoleate, glyceryl distearate, glyceryl palmitate lactate, glyceryl stearate citrate, glyceryl stearate lactate, and glyceryl stearate succinate. International journal of toxicology,26(3), 1-30.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2008). Final Report on the Safety Assessment of Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Wax, Hydrogenated Jojoba Oil, Hydrolyzed Jojoba Esters.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2011). Plant-Derived Fatty Acid Oils as Used in Cosmetics.

Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel (2014). Safety Assessment of Monosaccharides, Disaccharides, and Related Ingredients as Used in Cosmetics.

Elder, R. L. (1988). Final report on the safety assessment of cetearyl alcohol, cetyl alcohol, isostearyl alcohol, myristyl alcohol, and behenyl alcohol. J Am Coll Toxicol, 7(3), 359-413.

Elmore, A. R. (2003). Final report on the safety assessment of aluminum silicate, calcium silicate, magnesium aluminum silicate, magnesium silicate, magnesium trisilicate, sodium magnesium silicate, zirconium silicate, attapulgite, bentonite, Fuller’s earth, hectorite, kaolin, lithium magnesium silicate, lithium magnesium sodium silicate, montmorillonite, pyrophyllite, and zeolite. International Journal of Toxicology, 22, 37-102.

Fiume, M. M., Bergfeld, W. F., Belsito, D. V., Hill, R. A., Klaassen, C. D., Liebler, D., … & Andersen, F. A. (2012). Safety assessment of propylene glycol, tripropylene glycol, and PPGs as used in cosmetics. International journal of toxicology, 31(5), 245S-260S.

Johnson, W. (1992). Final report on the safety assessment of jojoba oil and jojoba wax. Journal of the American College of Toxicology, 11(1), 57-74.

Johnson, W., Bergfeld, W. F., Belsito, D. V., Hill, R. A., Klaassen, C. D., Liebler, D., … & Andersen, F. A. (2012). Safety Assessment of 1, 2-Glycols as Used in Cosmetics. International Journal of Toxicology, 31(5 suppl), 147S-168S.

Johnson, W., Heldreth, B., Bergfeld, W. F., Belsito, D. V., Klaassen, C. D., Hill, R., … & Andersen, F. A. (2011). Final Report of the Cosmetic Ingredient Review Expert Panel on the Safety Assessment of Pelargonic Acid (Nonanoic Acid) and Nonanoate Esters. International journal of toxicology, 30(6 suppl), 228S-269S.

Pavicic, T., Wollenweber, U., Farwick, M. and Korting, H. C. (2007), Anti-microbial and -inflammatory activity and efficacy of phytosphingosine: an in vitro and in vivo study addressing acne vulgaris. International Journal of Cosmetic Science, 29, 181-190.

Skin Deep Cosmetic Database Environmental Working Group

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met , ,
21 reactie op “Review – Decubal Gezichtscrème Vitaal met niacinamide en ceramiden
 1. Dana schreef:

  Ik was op zoek naar een goede review van dit product. Wauw dit is een erg goede review! Ik was namelijk benieuwd naar de ingrediënten in dit product, bedankt voor de duidelijke uitleg. Fijn dat de bronvermelding erbij staat! Mijn complimenten!

  • Loes schreef:

   Hoi Dana,

   Bedankt voor je compliment, en dat je de moeite hebt genomen om deze in een reactie achter te laten. Ik ben overigens erg benieuwd of je deze gezichtscrème nu wel of niet gekocht hebt!

 2. lotte schreef:

  Hey Loes,

  Dankjewel voor die uitgebreide review. Het heeft mij overtuigd om het product dan toch te bestellen. Ik ben al jarenlang op zoek naar een merk wat goed werkt voor mijn gevoelige huid, maar het moet ook “veilig” zijn. Ik heb goede ervaringen gehad met biotherm, maar de ingrediëntenlijst stond me niet zo aan…
  Ik ben benieuwd voor effect decubal gaat geven.

  Grtjs

  Lotte

 3. Marielle schreef:

  Een creme die ik je ook echt kan aanraden is Aderma Epitheliale A.H ik heb zelf een gemengde/ vette huid en dit product kan ik zelfs in de zomer gebruiken.

 4. Femke schreef:

  Wat een fijne uitleg over de ingrediënten! Ik heb deze creme een hele tijd gebruikt en het is een van de weinige producten waar ik geen irritatie van krijg. Voor mijn extreem gevoelige en droge huid is hij in de winter helaas niet voedend genoeg. Omdat ik zo’n geringe keus heb uit de producten die ik wel kan gebruiken met mijn huid ben ik van hetzelfde merk de kalmerende gel gaan gebruiken ipv een serum onder de vitaal creme. Hier zit veel glycerine in en kalmerende bestanddelen en dit geeft mijn huid wat extra voeding. Erg fijn merk voor reactieve huidjes!

 5. Ingrid schreef:

  Ik vraag me alleen af of de hoeveelheid werkzame stoffen procentueel genoeg aanwezig zijn, zodat het wel daadwerkelijk werkzaam is. Dit valt af te lezen aan de prijs. Vergelijkbare cremes met hogere perentages werkstoffen, zijn ook aanzienlijk duurder namelijk.
  Op de verpakking van Debucal staat niet hoeveel procent van alle ingredienten er daadwerkelijk in zit.

  • Loes schreef:

   Van het ingrediënt niacinamide heb ik een tijd geleden bij Decubal de concentratie opgevraagd. Ik kreeg te horen dat zij alleen intervallen ontvangen van de fabriek waarin het gemaakt wordt, en niet de specifieke concentraties, en dat de interval van niacinamide 1 – 5% is. Ik denk dus dat ze naar een concentratie van 3% streven.

 6. Lian schreef:

  Hoi Loes,
  bedankt voor dit artikel! Hierdoor heb ik eindelijk een crème gevonden die mijn huid goed doet. Ik zie daadwerkelijk verbeteringen.
  Nu de herfst langzaam aan begint, merk ik helaas dat deze crème niet voldoende hydraterend is voor mijn huid.
  Heb je een tip voor een rijkere crème?
  Ik hoop heel graag van je te horen!
  Dank je wel alvast, ook nogmaals voor dit artikel 🙂
  Groetjes Lian

  • Loes schreef:

   Hoi Lian,

   Fijn dat de crème je goed bevallen is!

   Wat betreft een rijkere crème heb ik helaas nog geen tips, hier ben ik zelf namelijk ook nog naar op zoek. Als ik in de toekomst iets goeds tegenkom, zal ik het je zeker laten weten!

   Groetjes,

   Loes

   • Lian schreef:

    Bedankt voor je reactie!
    Ik ga je site zeker in de gaten houden 🙂
    Groetjes Lian

    • Lian schreef:

     Ik gebruik de crème nu i.c.m. met Olaz regenerist serum en dit werkt perfect. Ik had al een tijd bultjes op mijn voorhoofd en erg rode wangen, beide zijn heel snel verbeterd sinds het gebruik van deze combinatie.
     Nu ben ik nog op zoek naar een fijne dagcreme met UVfilter en dan heb ik mijn ideale gezichtverzorging wel gevonden 🙂
     Groetjes Lian

 7. Maris schreef:

  Is de parfumvrije total effects dagcrème van Oil of Olaz niet net wat rijker van samenstelling tov de Decubal ?

  • Loes schreef:

   Hoi Maris,

   Persoonlijk heb ik wat betreft rijkheid van de crème geen verschil ervaren tussen de crème van Decubal en die van Olaz. Je favoriete crème verrijken met een druppel van een fijne olie wanneer je huid wat droger is, lijkt mij een uitstekend idee, dat ga ik ook eens proberen!

   Groetjes,

   Loes

 8. Maris schreef:

  Trouwens nog een tip om een crème zelf wat rijker te maken, voeg een druppel olie toe aan de dagcrème. Bijvoorbeeld arganolie.

 9. Daniëlle schreef:

  Hallo Loes, op basis van je review heb ik deze crème aangeschaft. Ik heb de crème nu ruim een week gebruikt. De crème zou vooral bedoeld zijn voor een droge, gevoelige huid, maar volgens de dermatoloog heb ik een vette huid. Ondanks dat wordt mijn huid op sommige plaatsen (wangen, rond neus) direct rood bij het aanbrengen. Dit verdwijnt wel na enige tijd, maar het blijft een beetje jeukerig en trekkerig. Ik heb telkens het gevoel dat er bijgesmeerd moet worden. Toch voelt mijn huid zachter en lijken de poriën kleiner. Zou het kunnen dat je huid aan de crème moet wennen? Of dat mijn huid nu vraagt om ingrediënten die jarenlang gewoon waren, maar die niet in deze crème zitten? Of is roodheid, jeukerig en trekkerigheid een teken dat de crème niet geschikt is. Alvast bedankt voor je reactie.

  • Loes schreef:

   Hoi Daniëlle,

   Wat vervelend! Dit is geen product met glycolzuur of retinol waar je huid aan moet wennen, dit is simpelweg huidirritatie veroorzaakt door een overgevoeligheid voor een of meerdere van de ingrediënten. Stoppen met deze crème dus, hij is blijkbaar niet geschikt voor jouw huid!

   Groetjes,

   Loes

 10. Maria schreef:

  Als je deze crème niet voedend genoeg vindt, smeer er dan een heel dun laagje pure vaseline zonder parfum (niet in een potje!)overheen. Alleen op de plekken waar het nodig is

 11. Lian schreef:

  Hoi Loes,

  Ik ben nog steeds erg enthousiast over de decubal crème. Normaalgesproken kocht ik deze bij de tuinen maar hier is hij niet meer verkrijgbaar. Ook op internet kan ik geen site vinden waar de gezichtscreme nog op voorraad is. Ik wilde daarom graag vragen waar jij nu deze crème koopt. Alvast veel dank voor je reactie!

  Groetjes Lian

  • Loes schreef:

   Hoi Lian,

   Ik heb even gecheckt, en het lijkt er inderdaad op dat deze crème niet meer te bestellen is. Hopelijk krijgt het product een nieuw jasje en is het niet uit het assortiment gehaald. Ik heb Decubal een mailtje gestuurd om te vragen hoe dit zit, en zal je laten weten als ik iets gehoord heb.

   Groetjes,

   Loes

  • Loes schreef:

   Hoi Lian,

   Vandaag heb ik bericht gekregen van Decubal: de hele verzorgingslijn wordt stopgezet! Balen!

   Groetjes,

   Loes

   • Nele schreef:

    Hoi,

    Jammer dat de verzorgingslijn wordt stopgezet!
    Wat is een goed alternatief voor de Decubal vitaal crème?
    Ik vond die namelijk goed voor mijn huid en zou graag verder doen met iets gelijkaardigs.

    Alvast bedankt!
    Nele

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*