Douglas Color Expert als handig hulpmiddel bij het vinden van de juiste teint make-up

Het gebruik van de verkeerde kleur foundation is toch wel één van de meest voorkomende beautyblunders. In plaats van je huid mooier te doen lijken, is het resultaat van een verkeerde kleur foundation een zeer onnatuurlijk, vlekkerig, ongezond en vaak ouder uitziende huid.

Zelf hoop ik dat het in de toekomst met foundation net zo zal gaan als met verf: je neemt een voorbeeld van een staaltje mee (in dit geval gewoon je eigen gezichtshuid), scant dit in en laat een machine exact de kleur mengen die je nodig hebt. En dan natuurlijk wél in de cosmeticaformule van het merk en product dat je graag wilt gebruiken!

Douglas Color ExpertHelaas is het nog niet zover, maar met de Douglas Color Expert heb ik wel het idee dat er een eerste stapje gemaakt is. De Color Expert werd eind augustus van dit jaar geïntroduceerd, en is een apparaatje waarmee je huidteint gescand kan worden.

Door de (make-upvrije!) huid te scannen op zowel de kin, wang als het voorhoofd, kan in 5 minuten je huidteint worden bepaald. Vervolgens wordt hier een kleurcode aan verbonden, die weer gelinkt is aan het merendeel van de foundations, concealers, BB creams en poeders in het assortiment van Douglas. Door je kleurcode in te vullen in de Douglas app, verschijnt een overzicht van alle producten die beschikbaar zijn voor jouw huidteint. Handig!

Hieronder een afbeelding waarbij een medewerker van Douglas Den Haag mijn huid scant met een Color Expert (mijn huidteint heeft code W105).

Douglas Color Expert uitproberen

Douglas Color CardIn theorie zou je je huidteint ook zelf vast kunnen stellen, door online gratis een Douglas Color Card aan te vragen (of op te halen in een winkel), de Douglas app te downloaden en selfies te maken van je huid én de Color Card. Dit is behoorlijk omslachtig en weinig secuur om zelf te doen, aangezien het via de app (nog) niet mogelijk is om vooruit te kunnen fotograferen zodat je ziet wat er op de foto komt, en bij fotograferen via de spiegel zit de telefoon voor het beeld.

Wat hulp van iemand anders is hierbij dus geen overbodige luxe, maar ik raad je toch aan om gewoon even langs een winkel te gaan!

Klik hier voor een overzicht van de Douglas stores die een Color Expert beschikbaar hebben.

De Color Matrix op welke de Color Expert gebaseerd is, onderscheidt 90 verschillende kleurtinten, en maakt een onderscheidt tussen koele en warme kleurtinten. Of je huid een warme of koele ondertoon heeft, is van belang voor welke kleuren kleding je goed staan, en vormen de kern van de (vierseizoenen) kleurenanalyse.

Weet je dus niet goed welke ondertoon jouw huid heeft, dan kan de Color Expert hierbij ook een handig hulpmiddel zijn! De kleuren die beginnen met de letter ‘W’ (van Warm) zijn de warme kleurtinten, en de kleuren die beginnen met de letter ‘C’ (van Cool) zijn de koele kleurtinten.

Klik hier als je je eigen kleuranalyse uit wilt voeren!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met , , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*