In de schijnwerpers – water met een fruitsmaakje van Sourcy

Zoals een goede moeder betaamt, probeer ik mijn kinderen gezond eten te geven. Voor mij betekent dit vers voedsel in zijn natuurlijke vorm, dat ik eventueel zelf verder bereid, zoals groenten, fruit, kruiden, peulvruchten, noten, pitten, zaden, eieren, vis, vlees en af en toe wat zuivel.

Mijn kinderen willen eten wat ze lekker vinden. En er leuk uitziet. Meestal zijn dit ongezonde voedselachtige substituten met hun favoriete tekenfilmfiguurtjes op de verpakking. Kortom: alles dat de Consumentenbond in hun kindermarketing Wall of Shame geplaatst heeft.

In slechts heel enkele gevallen kom ik in de supermarkt producten tegen, die zowel voldoen aan de wensen van mijn kinderen, als aan die van mij. Hiervan zet ik er bij deze  één in de schijnwerpers!

Sourcy_water_met_een_smaakje

Begin dit jaar introduceerde Sourcy een reeks waters met een fruitsmaakje. Deze drankjes voor kinderen bevatten geen koolzuurgas, geen suiker, geen zoetstoffen, geen zuren, geen E-nummers en geen calorieën. In plaats daarvan, bevatten ze simpelweg water en een vleugje (<1%) natuurlijk fruitaroma.

De waters met een fruitsmaakje zijn beschikbaar in drie verschillende smaken (aardbei, banaan en sinaasappel) en per variant is een Disneyfiguurtje afgebeeld (Mickey Mouse, Donald Duck of Pluto). De drinkpakjes hebben geen rietje, maar een  super handige kleine schenkmond met hersluitbare draaidop.

In juni publiceerde de Consumentenbond een artikel waarin ze de inhoud van verschillende soorten fruitwaters voor kinderen vergeleek. Naast de Sourcy Water met aardbeismaak, waren dit Disney Frozen fruitwater apple + raspberry, Leev Bio Fruitwater aardbei kers en Wicky Water met fruit rode druif/aardbei. Anders dan de fruitwaters van Sourcy, bleken deze fruitwaters steevast vruchtensap aangelengd met water te zijn, die alsnog suiker bevatten (die van Frozen en Leev 2,5 suikerklontje per 200ml, en die van Wicky 0,5 suikerklontje).

Weet jij hoeveel suikerklontjes er in de drinkpakjes zitten die jouw kinderen drinken? Foodwatch Nederland heeft in 2016 het rapport ‘Drinkpakjes voor kinderen’ gepubliceerd. Dit rapport bevat een overzicht van de hoeveelheid suikerklontjes die 194 drinkpakjes die verkocht worden in de 5 grote supermarkten in Nederland bevatten.

Op de basisschool van mijn zoontje zijn er inmiddels altijd wat pakjes beschikbaar, voor kindjes die hun beker vergeten zijn of deze om laten vallen. Vorige week was ik met de kids naar de bios, en daar hadden ze deze pakjes zowaar ook al in het assortiment. Helemaal onderin de koelkast, maar toch!

Water met een fruitsmaakje van Sourcy is o.a. te koop bij Albert Heijn en zijn verkrijgbaar per pak van 1,5 liter of per zes pakjes van 0,2 liter, en kosten respectievelijk rond de €1,29 en €1,59.

Voor volwassenen heeft Sourcy trouwens flessen met sprankelend fruitwater op de markt gebracht :-)!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*