Zoektocht naar een goede en goedkope mascara

Mijn  mascara is bijna op: een goede reden om op zoek te gaan naar een nieuwe en betere mascara. Natuurlijk moet deze ook betaalbaar zijn: liever wil ik er niet meer dan €15,- aan uitgeven. Hieronder mijn zoektocht en de uitslag daarvan!

Mascaraborstels 2

Beste mascara’s onder de $ 10,- volgens Beautypedia
De website van Paula Begoun, Beautypedia, heeft een onderdeel ‘Beste Producten’. Om op de lijst van beste mascara’s te komen, worden mascara’s door het beautypedia-team beoordeeld op de volgende punten:

  • Het al dan niet hebben van een ‘wauw-factor’: de mascara moet echt een duidelijk effect hebben.
  • Het verbeteren van het uiterlijk van de wimpers, of het nu gaat om het verlengen, dikker maken, of het scheiden van de wimpers.
  • Bestendigheid: uitlopen en/of schilferig worden van de mascara.
  • Het al dan niet bevatten van onnodige huid- en/of oogirritanten.
  • Indien waterproof: de waterbestendigheid.

Omdat  ik niet meer wil uitgeven dan €15,-, besluit ik om alleen te kijken naar mascara’s beneden de $ 10,-. Beautypedia biedt op 11 maart 2014 een overzicht van 127 beste mascara’s beneden de $ 10,-, waarvan 36 inmiddels niet meer worden gefabriceerd. 13 (!) hiervan zijn van het merk Maybelline New York, 4 van N.Y.C. (New York Color), 3 van zowel CoverGirl, Revlon als Almay, 2 van e.l.f. cosmetics, L’Oreal Paris en NYX Cosmetics en 1 van Rimmel en Boots.

Almay wordt als merk helemaal niet verkocht in Nederland. Hetzelfde geldt voor de mascara’s van CoverGirl en L’Oreal Paris, 5 van Maybelline, 1 van NYX en 1 van Revlon, dus deze vallen wat mij betreft af als optie omdat je anders zeer waarschijnlijk hoge verzendkosten moet betalen. Blijven er nog 18 mascara’s over…

De mening van MakeupAlley reviewers
Nu kijken wat de gebruikers ervan vinden! MakeupAlley is een populaire Engelse website waar consumenten van cosmetica terecht kunnen voor het lezen en/of schrijven van productreviews. Omdat retailers hier gebruik van kunnen maken door mensen geld te bieden voor het schrijven van nep-reviews, hebben dergelijke reviews geen wetenschappelijke waarde. Daarnaast dient bij het op waarde schatten van consumentenreviews ook rekening te worden gehouden met het feit dat mensen vooral reviews gaan schrijven als ze zeer tevreden óf juist zeer ontevreden zijn met een product! Bij de aanwezigheid van een groot aantal reviews kan het echter wel een beter beeld geven van de mening van consumenten. Een goede Nederlandse website voor cosmeticareviews is CosmOpinie.

Op MakeupAlley kan iedereen een eigen review schrijven. Hierbij kan standaard worden aangegeven op een schaal van 1 tot 5 (waarbij 5 de hoogste score is) met welk cijfer men het product beoordeeld en of men het product nogmaals zou kopen. Resultaat is een overzicht waarbij per gereviewd product wordt aangegeven hoe vaak deze gereviewd is, het gemiddelde cijfer van deze reviews en het percentage reviewers dat deze mascara nogmaals zou kopen.

Hieronder een overzicht van de MakeupAlley beoordeling (aantal reviews, gemiddelde cijfer en percentage reviewers dat het product nogmaals zou kopen) van alle 18 mascara’s op 11 maart 2014! Het feit dat sommige mascara’s niet veel gereviewd zijn is overigens niet per definitie een slecht teken: zo is de Lash Potion Mascara Waterproof van Revlon simpelweg niet gereviewd omdat deze net op de markt is gebracht. De aangegeven prijzen zijn bij benadering: deze kunnen verschillen per winkel en natuurlijk per aanbieding.

Overzicht goede en goedkope mascara’s

Merk Naam Reviews Cijfer Weer kopen? Prijs
Boots No7 Exceptional Definition Mascara 30 3.6 56% €12,95
e.l.f. Transparante mascara voor glanzende wimpers en wenkbrauwen (Wet Gloss Lash & Brow Clear Mascara) 336 4.3 86% €1,-
e.l.f. Eye Enhancing Mascara geen nvt nvt €4,-
Maybelline New York Define-A-Lash Volume Mascara Waterproof 56 3.0 37% €8,99
Maybelline New York Full ’n Soft Mascara 3.330 4.0 76% €7,99
Maybelline New York Volum’ Express The Colossal Mascara 2.650 3.5 58% €12,99
Maybelline New York Volum’ Express The Colossal Waterproof Mascara 476 3.7 67% €14,99
Maybelline New York Volum’ Express Turbo Boost Mascara 91 3.3 52% €9,99
Maybelline New York Volum’ Express Big Eyes Mascara 111 3.3 51% €11,99
Maybelline New York Volum’ Express One by One Mascara Waterproof 190 4.0 75% €11,99
Maybelline New York Volum’ Express The Falsies Black Drama Mascara 369 3.4 55% €11,99
N.Y.C. Sky Rise (Lenghtening) Mascara 68 3.6 61% €3,29
N.Y.C. City Curls (Curling) Mascara 40 3.7 70% €3,29
N.Y.C. Big Bold Mascara 20 2.9 45% €4,29
N.Y.C. High Defenition Mascara 1 4.0 100% €4,99
NYX Doll Eye Mascara 304 4.0 74% €9,99
Revlon Lash Potion Mascara Waterproof geen nvt nvt €12,99
Revlon Photoready 3D Volume Mascara Waterproof Niet verkrijgbaar in NL in de variant waterproof
Rimmel The Max Volume Flash Mascara 194 3.4 53% €11,-

En de winnaar is…
Wat mij betreft is de overduidelijke winnaar de Full ’n Soft Mascara van Maybelline New York! Deze is maar liefst door 3.330 mensen gereviewd, heeft een gemiddeld cijfer gekregen van 4.0 en zou door 76% opnieuw worden gekocht. Helaas is deze mascara volgens mij niet zo makkelijk te vinden in Nederland, maar is wel verkrijgbaar via buitenlandse webshops.

Maybelline Full 'n Soft MascaraGoede tweede, zeker voor diegenen die graag een waterproof mascara gebruiken, is ook van Maybelline: de Volum’ Express One by One Waterproof Mascara. Deze is o.a. te koop bij Bol.com.

Maybelline Volum Express One by One Waterproof Mascara

Plaats drie is voor NYX’s Doll Eye Mascara.

NYX Doll Eye Mascara

De genoemde mascara’s in dit artikel zijn allemaal zwart van kleur. Voor veel vrouwen zal bruine mascara echter een mooiere optie zijn.

Klik hier als je wilt weten welke kleur mascara het beste bij jou past, en hier voor een overzicht met bruine mascara’s die de moeite van het uitproberen waard zijn (en die dat niet zijn)!


Bronnenlijst

www.paulaschoice.com/beautypedia/

www.makeupalley.com

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met , , ,
Een reactie op “Zoektocht naar een goede en goedkope mascara
  1. Simone-BG schreef:

    Ik ben zelf ook enorm fan van de Maybeline new York – Full ’n Soft Mascara. Mooi dat deze zo hoog scoort in jouw onderzoek! Ik kwam op dit onderzoek tegen: https://alstu.nl/beste-mascara/ daar komt de Pupa Milano Diva’s Lashes Mascara. Zou je die ook hier nog eens kunnen testen?

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*