Cosmeticamiskopen (deel 2)

Cosmeticamiskopen deel 2Ja hoor, het is me toch weer gelukt om in een opwelling een aantal cosmeticaproducten te kopen die niet bleken te zijn wat ik ervan hoopte. Dat zou ik inmiddels toch afgeleerd moeten hebben…

Nr. 1      Dr. Organic Tea Tree Shampoo
Ik was van plan om het cosmetica-ingrediënt tea tree oil te gaan onderzoeken, toen ik deze shampoo zag staan. Aangezien het een shampoo van één van mijn favoriete cosmeticamerken Dr. Organic is, ik al goede ervaringen had met hun Aloe Vera Shampoo en ik bovendien een reclamefolder gezien had waarin vermeld stond dat deze shampoo de winnaar was van de Your Hair Awards ‘Best Budget Shampoo for Greasy Hair 2013’, heb ik deze shampoo zonder verdere research in mijn winkelmandje gestopt.

Om er vervolgens achter te komen dat bij tea tree olie blootstelling aan licht en lucht vermeden moet worden om oxidatie en de vorming van ongewenste bijproducten te voorkomen, terwijl de verpakking van deze flacon doorzichtig is. Daarnaast ontdekte ik dat tea tree werkzaam is als antiseptisch en schimmelbestrijdend middel, maar dat er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs is voor een bepaalde werkzaamheid bij vet haar.

Dr. Organic Tea Tree ShampooAls klap op de vuurpijl zag ik achterin het lijstje ingrediënten pepermuntolie (Mentha Piperita Oil) staan. Er ging ergens een belletje rinkelen: had ik niet al eens eerder geschreven in ‘Waar je op moet letten bij het kiezen van een shampoo’ dat pepermuntolie vaak gebruikt wordt omdat het een verfrissende en verkoelende werking heeft, maar verder niets bijdraagt aan de conditie van je huid of haar en alleen maar irriterend kan werken? Ja hoor!

Nr. 2      Maybelline Volum’ Express Mascara (Dark Brown)
Een tijd geleden ben ik op zoek gegaan naar een goede en goedkope mascara, en kwam erachter dat Maybelline echt een aantal uitstekende mascara’s in het assortiment heeft. De meest geliefde zijn de Full ’n Soft mascara, die in Nederland helaas niet direct verkocht wordt, en de Volum’ Express One by One Waterproof Mascara.

Over het algemeen gebruik ik liever geen waterproofmascara, aangezien deze ingrediënten bevatten die niet bevorderlijk zijn voor je wimpers en je ogen. Daarnaast waren deze allebei alleen maar verkrijgbaar in de kleur zwart, en als herfsttype staat bruine mascara mij veel beter.

Toen de Volum’ Express Mascara beschikbaar in donkerbruin in de aanbieding was, heb ik deze gekocht. Wat een tegenvaller! Het ‘anti-clump’ borsteltje was veel te groot, waardoor ik niet secuur kon werken, en liet geen klontjes maar wél een enorm dikke laag mascara achter. Het resultaat: na een enkele keer borstelen samengepakte wimpers zo zwaar van de mascara, dat mijn wimpers naar voren gingen staan.

Maybelline Volum’ Express Mascara (dark brown)De aanbieding was 2 voor de prijs van 1, dus ik heb er nu al een jaar één die nog in de verpakking zit…

Nr. 3      LifeCare Nagellak Remover Pads Aloë Vera
De puistjes patch van LifeCare te koop bij de Action is een van die beautyproducten die ik al jaren wekelijks gebruik. Toen ik een keer nieuwe patches ging halen, zag ik deze nagellak remover pads liggen.

Leek mij erg handig: pad en product in één, dus geen gedoe met watjes, en bovendien stond op de voorkant dat het product geen aceton bevatte, wat toch een behoorlijk heftige stof is. Overigens bleek het product bij het lezen van de ingrediëntenlijst ook geen aloë vera te bevatten, maar goed, dat hoeft voor mij ook niet in zo’n product.

Lifecare Nagellak Remover PadsInderdaad hebben deze pads een zeer milde werking: zo mild zelfs, dat ze de nagellak amper verwijderen. Helaas niet precies wat je wilt in een nagellakremover.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*