Minder haarbeschadiging met de Tangle Teezer

Haarborstels: ik heb ze zo ongeveer geprobeerd in alle soorten en maten. Lees hier over mijn zoektocht naar en het vinden van de beste haarborstel!

Haarborstels
De kussenborstel
KussenborstelIn eerste instantie gebruikte ik de meest ‘gangbare’ soort haarborstel, de kussenborstel: een ovale borstel met een kussen waardoor de stalen pennen meeveren en zacht aanvoelen.

De houten borstel
Omdat iedereen op een gegeven moment een natuurlijke, houten borstel met houten pennen leek te hebben, kocht ik er ook één (ik was 15…). Dit was de Houten borstel met houten pinnenslechtste borstelervaring die ik tot nog toe gehad heb: al bij de eerste borstelbeweging bleef de borstel in mijn haar steken en ben ik tien minuten bezig geweest om heel voorzichtig mijn haren los van de houten pennen te halen. En dat terwijl ik van mijzelf haar dat steil en makkelijk uitkambaar is. Deze borstel verdween linea recta de prullenbak in.

De paddle borstel
Paddle brushDaarna kocht ik in een opwelling een paddle borstel, omdat ik de vierkante vorm er zo lekker modern uit vond zien en nog niet wist dat deze borstel bedoeld is om je haar zo plat en steil mogelijk te krijgen, waardoor mijn al platte en steile haar na het borstelen helemaal geen volume meer had…

De föhnborstel
FöhnborstelVervolgens schafte ik een ronde föhnborstel aan met het idee tijdens het föhnen mijn haar te kunnen stijlen. Werkt prima, maar ik stijl mijn haar vrijwel nooit, en als ik het dan een keer doe dan werkt een stijl- of krultang veel efficiënter.

De borstel met natuurlijk haar
Borstel met natuurlijk haarIn een blog die ik graag lees werd een borstel met 100% natuurlijk haar aangeprezen, en deze heb ik het afgelopen jaar gekocht. Deze haren zijn echter zo zacht dat de borstel niet borstelde, maar langs mijn haar gleed zonder het te ontklitten. Dat schoot dus ook niet op.


De Wet Brush

Wet BrushOm ideeën op te doen voor goede cosmeticaproducten, neem ik regelmatig een kijkje op de website van MakeupAlley, die bomvol staat met consumentenreviews. Hierbij viel mijn oog op de ‘Wet Brush’, die van vrijwel alle reviewers ontzettend goede beoordelingen kreeg. De enige in Nederland die de Wet Brush in het assortiment heeft, is kapsalon en webshop E-style, maar een borstel van €14,95 + nog eens €6,75 aan bezorgkosten vond ik toch te prijzig.

Ik gaf mijn  zoektocht naar een goede borstel dus voorlopig maar even op en gebruikte weer mijn oude vertrouwde kussenborstel.

De Tangle Teezer!
Totdat ik een paar weken geleden vanwege onze recente verhuizing bij een nieuwe kapsalon (Yours and Mine) terecht kwam. Kapster Mandy begon mijn haar uit te borstelen met iets wat leek op een soort kleurige roskam, die moeiteloos door mijn haar gleed. De Tangle Teezer!

Tangle Teezer in verpakking
De Tangle Teezer is een hele lichte, plastic haarborstel zonder handvat die je haar pijnloos en snel ontklit.

Aangezien vrijwel elke vrouw dagelijks toch minimaal twee keer haar haren uitkamt (ook voordat je eventueel je haar gaat stijlen), en het borstelen van je haren van grote invloed is op haarbeschadiging, vind ik een goede haarborstel echt een aanwinst.

Tangle Teezer in haar
Wat mij betreft is deze borstel geschikt voor het borstelen (niet stijlen!) van elk haartype.

Maar ik zou deze met name aanraden voor vrouwen die snel klitten hebben en vrouwen met jonge dochtertjes bij wie elke ochtend het haar uitgekamd moet worden. Inmiddels heb ik al mijn vriendinnen met dochtertjes een kleurige Tangle Teezer aangesmeerd, waar ze erg blij mee zijn (het scheelt elke ochtend een hoop gedoe en gehuil in de badkamer). De Tangle Teezers speciaal voor meisjes met een bloemvorm of een leuke Hello Kitty-print helpen hier natuurlijk nog extra bij!

Tangle Teezer zijkant
De Tangle Teezer is verkrijgbaar in ontzettend veel verschillende kleuren en vormen, kost rond de €14,95 en is verkrijgbaar bij Douglas, diverse (online) kapperswinkels en bij Bol.com.

De  prijs van 15 euro zit zeker niet in de kosten voor grondstoffen en productie (dit zal niet meer dan een paar euro zijn), maar je betaald voor wat het specifieke design doet voor je haar.

Vindt je de prijs van de Tangle Teezer toch wat te hoog, dan is  de iets minder goede maar een stuk goedkopere Betty Brush (van rond de 5 euro) wellicht een goede optie. In tegenstelling tot de Tangle Teezer, heeft deze wel een handvat, wat weer een pluspunt is. Nadeel van de Betty Brush vind ik dat deze borstel een stuk harder is en de borstelpunten niet meegeven.

Hier ergens tussenin zit ook nog de Sibel D-Meli-Melo Ontwarborstel. Dezelfde ergonomische vorm, met handvat, en minder hard dan de Betty Brush. Take your pick!

Heb jij al ervaring met dit product en denk je dat deze waardevol zou kunnen zijn voor andere lezers? Laat dan a.u.b. een reactie achter!


Bronnenlijst

www.tangleteezer.com

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met ,
2 reactie op “Minder haarbeschadiging met de Tangle Teezer
  1. Anne schreef:

    Ik heb er bij de kapper ook 1 gehaald! Wat een verademing zeg! Ik heb altijd snel klitten en dat doet borstelen zeer. Maar hiermee gewoon helemaal niet!! Mijn dochtertje is nu pas 6 wkn, maar die gaat me later vast dankbaar zijn 🙂

  2. geenhippie schreef:

    Na het uitproberen van zo’n natuurlijke haren borstel voor mijn water only methode, ben ik wel geschrokken van alle afgebroken punten… Ik vraag me af of dit een goede oplossing is 🙂 Ik ga eens kijken bij de douglas

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*