Altijd ‘In Stijl’ met je eigen stijl

Enkele jaren geleden heb ik eens samen met mijn moeder en zusjes een kleuranalyse laten doen. De twee dames die deze kleuranalyses uitvoerden (erg leuk overigens), hadden ook een aantal boeken bij zich over dit onderwerp. Een daarvan was het boek ‘In Stijl. Presentatie, zelfbeeld en kleding’ van styliste Anna Beeftink. Met het uitvoeren van de kleuranalyse en  het lezen van Beeftink’s boek, ging er een wereld voor mij open.

InStijl
Het voorwoord begint met de volgende wijze woorden van Coco Chanel: ‘Mode verdwijnt, stijl blijft’. Na het voorwoord sluit Beeftink zich aan bij de definitie van ‘stijl’ zoals wordt gegeven in het woordenboek: stijl is de manier waarop iemand zich uitdrukt, optreed of handelt. Stijl is dus per definitie persoonsgebonden.

Volgens Beeftink behelst een eigen kledingstijl dat je garderobe past bij je persoonlijkheid én je uiterlijk:  je lichaamsvorm en –verhoudingen, houding, gezichtsvorm en –uitdrukking, haar-, huids- en oogkleur, de vorm en stand van je ogen, neus en mond en de manier waarop je voor jezelf zorgt. Wanneer je een eigen stijl hebt, zit er een duidelijke lijn in je garderobe, waarbij je kledingsstukken en accessoires niet alleen bij jou, maar ook bij elkaar passen. Wanneer je een eigen stijl hebt, ga je niet lukraak mee met elke modegril of met het kopen van kledingsstukken die je bij anderen zo leuk vind staan, maar alleen met datgene wat goed bij jou past.

quote chanel 1
Op nuchtere, praktische en prachtig geïllustreerde wijze laat Beeftink de lezer zien hoe zij een eigen kledingsstijl kan ontwikkelen. Centraal hierbij staan het achterhalen van het eigen kleurtype, lichaamstype en gezichtstype en wat dit in de praktijk betekent voor het al dan niet aanschaffen van bepaalde kledingstukken en accessoires.

In navolging van het boek ‘In Stijl’ (en andere soortgelijke boeken en artikelen), vormt bij Beauty-Review het achterhalen en toepassen van het kleur-, lichaams- en gezichtstype de basis van de rubriek ‘mode’.


Bronnenlijst

Beeftink, A. (2006). In Stijl. Presentatie, zelfbeeld en kleding. Utrecht: Forte Uitgevers.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met , , , ,
Een reactie op “Altijd ‘In Stijl’ met je eigen stijl
  1. Sanne schreef:

    Ik heb ook een keer zo'n kleurenanalyse gedaan!! Echt een aanrader!! Super leuk om met een groepje te doen! En als ik nu ga shoppen neem ik mijn kleurenpalet mee.

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*