Het perfecte vrouwelijke gezicht en lichaam volgens vrouwen en mannen

Voor de meeste van de artikelen die ik schrijf, gebruik ik als bron een of meerdere wetenschappelijke artikelen met een goede bewijskracht, afkomstig uit gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften.

Af en toe kom ik echter ook andere leuke ‘onderzoekjes’ tegen, die van veel mindere kwaliteit zijn omdat het onderwerp het gewoon niet waard is om er grootschalig onderzoek naar te doen, maar die toch zeker grappig of interessant zijn om te lezen! Zo kan ik mij erg vermaken met allerlei beauty-onderzoekjes zoals op bijvoorbeeld Escentual, die gaan over onderwerpen als hoeveel geld jouw make-up verzameling waard is, en of make-up je ouder of jonger laat lijken.

Erg interessant vond ik hun online survey naar wat volgens vrouwen en mannen het perfecte vrouwelijke gezicht is. In dit onderzoekje konden zowel mannen als vrouwen online aan de hand van gezichtskenmerken van beroemde schoonheden (actrices, zangeressen en modellen) het perfecte vrouwelijke gezicht samen stellen. Met als resultaat twee totaal verschillende schoonheden!

Perfect vrouwelijke gezicht volgens vrouwenVrouwen kozen voor het ravenzwarte haar van Friedo Pinto, het voorhoofd van Natalie Portman, de wenkbrauwen van Cara Delevingne, de ogen van Mila Kunis, de jukbeenderen van Keira Knightley, de neus van Blake Lively, de mond van Scarlet Johansson en de smalle kin van Megan Fox. Met als resultaat een schoonheid met steil zwart haar, hoog voorhoofd, prominente wenkbrauwen, een sterke neus, sensuele mond en een verfijnde botstructuur.

Perfect vrouwelijke gezicht volgens mannenMannen kozen het golvende blonde haar van Shakira, het voorhoofd van Jennifer Aniston, de wenkbrauwen van Kate Middleton, de ogen van Mila Kunis, de jukbeenderen én mond van Angelina Jolie, de kleine neus van Miranda Kerr en de smalle kin van Megan Fox. Met als resultaat een schoonheid met golvend blond haar, een laag voorhoofd, dunne wenkbrauwen, een fijne neus, sterke jukbeenderen en volle lippen.

Wat beide schoonheden wél gemeen hebben, zijn Megan Fox’ smalle kin en de groene ogen van Mila Kunis!


Gerelateerd – De juiste hoeveelheid bloot voor een avondje uit


Zelf zit ik mij over bovenstaande resultaat te verwonderen. Persoonlijk vind ik de vrouwelijke visie van het perfect vrouwelijke gezicht zoveel mooier dan wat de mannen hebben samengesteld. Ik vind het zelfs moeilijk te geloven dat mannen echt zo’n soort schoonheid verkiezen. En waarom is het überhaupt zo dat mannen en vrouwen zo verschillen in hun visie over het perfecte vrouwelijke gezicht??? Geeft weer stof tot nadenken!

Naast het gezicht, denken mannen en vrouwen overigens ook erg verschillend over het ideale vrouwelijke lichaam. Volgens een soortgelijk onderzoek van lingeriebedrijf Bluebella, gaat de voorkeur van vrouwen uit naar een zeer strak en slank lichaam, terwijl mannen liever gaan voor vollere vormen van zowel borsten, buik, benen en billen (Winter, 2014).

Vrouwen hadden een voorkeur voor de borsten van Jennifer Aniston, de buik van Gwyneth Paltrow, de heupen van Emma Watson en de benen van Elle Macpherson. Mannen stelden hun perfecte vrouwenlichaam samen met behulp van de borsten van Kim Kardashian, de buike van Michelle Keegan, de heupen van Kelly Brook en de benen van Rosie Huntington-Whiteley.

The perfect female body according to women and menWat betreft het vrouwelijk lichaam mag het volgens de mannen dus best een onsje meer zijn.


Bronnenlijst

Winter, K. (2014). Men love Kim Kardashian’s curves while women want Emma Watson’s slim hips: Infographic shows the sexes have VERY different ideas about the body beautiful. Opgehaald op 26 januari 2015 van http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2601389/Men-love-Kim-Kardashians-curves-women-want-Emma-Watsons-slim-hips-Infographic-shows-sexes-VERY-different-ideas-body-beautiful.html

London, B. (2013). Men and women have VERY different ideas about beauty: Amazing graphics show ideal female face according to each sex (and if you are female you will like this one). Opgehaald op 26 januari 2015 van http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2521921/Picture-shows-ideal-female-face-according-men-women.html

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*