Zwarte of bruine mascara: welke kleur past het mooist bij jou?

De eerste mascara die ik kocht, was zwart van kleur. Met name omdat ik niet beter wist: al mijn vriendinnen droegen toentertijd zwarte mascara, en vrijwel alle mascara’s die verkocht worden hebben nou eenmaal de kleur zwart.

Een vriendin van mijn moeder gaf mij een van de beste beautytips die ik ooit gekregen heb, namelijk om mijn zwarte mascara in te ruilen voor een donkerbruine mascara. Haar reden: de zwarte mascara stak erg af in combinatie met mijn blonde haar en bruine ogen, en maakte mijn ogen ‘hard’.

Bruine mascara oogZowel zwarte als donkerbruine mascara maakt je wimpers donkerder, langer en voller. Donkerbruine mascara is gewoon net iets zachter van kleur dan zwarte mascara. Inmiddels weet ik dat de kleur mascara die een persoon het mooiste staat, vooral afhankelijk is van haar kleurtype. Natuurlijk heb je ook nog allerlei mascara in allerlei aparte, onnatuurlijke kleuren, zoals rood of blauw. Het gebruik hiervan heeft naar mijn mening niet zoveel met schoonheid te maken, maar meer met de op dat moment geldende modegril.

Zwarte mascara staat sowieso het mooist als je van nature (bijna) zwart haar hebt. Verder staat mascara goed bij vrijwel alle koele kleurtypes, namelijk de wintertypes en zomertypes. Bruine mascara staat juist het mooist bij warme kleurtypes, namelijk de herfsttypes en lentetypes. Overigens geldt hetzelfde principe voor de kleur van je eyeliner en oogpotlood! En wat betreft het bijkleuren van je wenkbrauwen geeft het vrijwel altijd een natuurlijker resultaat om een bruintint te gebruiken.

Weet je niet welk kleurtype jij bent? Doe dan hier je eigen vierseizoenen kleuranalyse!

Als je eenmaal ontdekt hebt welke kleur mascara jou het mooist staat, dan wil je natuurlijk ook graag een goede mascara in die kleur vinden. Klik hier voor productadvies over de beste goede en goedkope zwarte mascara’s, en hier voor productadvies over de beste bruine mascara.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*