Recept – Pasta pesto

Hierbij weer een recept afkomstig van mijn zusje, dat voldoet aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding: de nieuwe voedselpiramide en de Healthy Eating Plate. Bovendien is dit recept ook nog eens super simpel om te maken en heel erg lekker!

Pasta pesto

Ingrediënten (2 pers)

  • 100 gr volkoren penne
  • 150 gr kipfilet (vervang met  1 bol mozzarella voor een vegetarische variant!)
  • 150 gr (halve pot) AH zongedroogde tomaten in olie met kruiden
  • 50 gr rucola
  • 2 tomaten
  • 50 gr pesto
  • 2 el pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Kook de volkoren penne volgens de verpakking (beet)gaar.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan of wok en bak de stukjes kipfilet gaar.
  3. Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten in stukjes.
  4. Verdeel de rucola over twee borden.
  5. Giet de penne goed af en vermeng gelijk met de pesto.
  6. Voeg daarna de stukjes kip en (zongedroogde) tomaten toe, hussel dit door elkaar en verdeel over de twee borden met rucola.
  7. Strooi over elk bord een eetlepel pijnboompitten.

Tip: Wil je dit gerecht voorschotelen aan gasten? Vervang dan de gewone tomaten door een bakje gehalveerde cherry- of romatomaatjes. Dit ziet er net iets leuker uit!

Eet smakelijk!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*