Hierbij weer een recept afkomstig van mijn zusje, dat voldoet aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding: de nieuwe voedselpiramide en de Healthy Eating Plate. Bovendien is dit recept ook nog eens super simpel om te maken en heel erg lekker!
Ingrediënten (2 pers)
- 100 gr volkoren penne
- 150 gr kipfilet (vervang met 1 bol mozzarella voor een vegetarische variant!)
- 150 gr (halve pot) AH zongedroogde tomaten in olie met kruiden
- 50 gr rucola
- 2 tomaten
- 50 gr pesto
- 2 el pijnboompitten
Bereidingswijze
- Kook de volkoren penne volgens de verpakking (beet)gaar.
- Snijd de kipfilet in stukjes. Doe een beetje olijfolie in een koekenpan of wok en bak de stukjes kipfilet gaar.
- Snijd de tomaten en de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Verdeel de rucola over twee borden.
- Giet de penne goed af en vermeng gelijk met de pesto.
- Voeg daarna de stukjes kip en (zongedroogde) tomaten toe, hussel dit door elkaar en verdeel over de twee borden met rucola.
- Strooi over elk bord een eetlepel pijnboompitten.
Tip: Wil je dit gerecht voorschotelen aan gasten? Vervang dan de gewone tomaten door een bakje gehalveerde cherry- of romatomaatjes. Dit ziet er net iets leuker uit!
Eet smakelijk!
Gerelateerde artikelen






Review mijn reviews