Consumentenbond: de beste tandpasta voor wittere tanden

De Consumentenbond heeft onlangs een klein onderzoek uitgevoerd naar de effectiviteit van 12 in Nederland veel verkochte Whitening tandpasta’s.

Hun conclusie was: Whitening tandpasta’s werken niet.

Tenminste niet op de manier waarop ze de indruk wekken dat te doen.

Tandpasta wittere tandenWhitening tandpasta’s maken je tanden niet witter, maar líjken je tanden witter te maken.

Dit gebeurd enerzijds doordat er vaak een optische witmaker aan is toegevoegd, wat een tijdelijk effect heeft. Of ze laten je tanden simpelweg witter lijken doordat Whitening tandpasta’s je tanden schoon maken, net zoals normale tandpasta’s dat doen. Enige verschil is, dat normale tandpasta’s over het algemeen een veel lagere prijs hebben.

Op de achterkant van de verpakking van tandpasta’s die claimen je tanden witter te maken, staat dan ook in kleine letters: ‘door oppervlakkige verkleuringen te verwijderen’.


Gerelateerd: Gezondere tanden met behulp van suikervrije kauwgom


In het onderzoek was echter wel één Whitening tandpasta die uitblonk: de Aquafresh Intense White.

Aquafresh Intense WhiteNiet alleen had deze tandpasta het grootste witmakende effect van de 12 onderzochte tandpasta’s (hoewel ook dit effect beperkt was), de tandpasta had ook nog eens de beste verhouding tussen schoonmaken (goed) en schuren (weinig). Daarnaast is deze tandpasta met een prijs van rond de2 à 3 euro ook nog niet eens zo duur!

Aquafresh Intense White is te koop bij diverse supermarkten en (online) drogisterijen, zoals De Online Drogist, Drogist.nl, Tandartsplein en bij Bol.com.

Ingrediënten Aquafresh Intense White: Aqua, sorbitol, hydrated silica, glycerin, pentasodium triphosphate, PEG-6, sodium lauryl sulfate, aroma, alumina, xanthan gum, cocamidopropyl betaine, titanium dioxide, chondrus crispus (carrageenan), sodium fluoride, sodium saccharin, sodium hydroxide, limonene, CI 73360, CI 74260, CI 74160. 


Bronnenlijst

Lucassen, B. (2017). Whitening tandpasta niet witter, wel duurder. Opgehaald op 26 januari 2017 van https://www.consumentenbond.nl/elektrische-tandenborstel/test-whitening-tandpastas/?cid=ext_twittercontentweek041799bcnbwhiteningtandpastaj

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , , , ,
3 reactie op “Consumentenbond: de beste tandpasta voor wittere tanden
  1. Hanneke Bergen schreef:

    Het komt regelmatig voor dat ik in de spiegel kijk en denk he bah mijn tanden lijken best geel. En, dan heb ik het uiteraard over ‘na het tanden poetsen’. Ben benieuwd of ik met de Aquafresh Intense White meer succes boek!

  2. Jasmijn schreef:

    Toch vind ik het jammer dat ze niet hebben gekeken naar andere producten dan alleen de whitening tandpasta’s.

  3. Marie de Jonge schreef:

    Ik ben ook op zoek naar een tandpasta voor gevoelige tanden die deze ook wat lichter maken. Deze soort ga ik gelijk kopen. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*