Hoe je het hoofd biedt tegen roos (deel 3). Hoe je optimaal gebruik kunt maken van anti-roos shampoos

Naast de kwaliteit van de anti-roos shampoo die je kiest (zie deel 2 van deze anti-roos serie), is het effect van een anti-roos shampoo op je haar en hoofdhuid ook grotendeels te danken aan de wijze waarop je de anti-roos shampoo gebruikt.

In dit artikel 4 tips afkomstig van Paula Begoun, waarmee je het beste kunt halen uit je anti-roos shampoo!

Jeuk door hoofdroos haar vrouwMaak onderscheidt tussen wasbeurten als roos-bestrijding en als onderhoud
Als je last hebt van heftige roos, dan wil je daar natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Beginnen met een shampoo met een sterke anti-roos werking (intensieve kuurshampoo), zoals Bioderma Nodé DS+ of Nizoral anti-roos shampoo, is in dit geval aan te raden.

Maar de anti-roos ingrediënten zijn helaas ook huidirriterend en uitdrogend, waardoor het niet aan te raden is om sterke anti-roos shampoos bij elke wasbeurt te gebruiken. Zodra de roos (bijna) weg is, is het handig om over te schakelen op een mildere anti-roos shampoo voor de wasbeurten die dienen ter onderhoud, zoals de Dermolin of Sebamed anti- roos shampoo (of een normale shampoo), en slechts af en toe de sterkere anti-roos shampoo te gebruiken.

Gebruik anti-roos shampoos die zo krachtig zijn als nodig, maar niet meer dan dat! Dit gaat alleen maar ten koste van je haar en hoofdhuid.

Laat het intrekken
De gistdodende stoffen waaraan anti-roos shampoos veelal hun werking danken, hebben tijd nodig om hun werk te kunnen doen. Laat de shampoo na het inmasseren dus voldoende lang intrekken, zo’n 2 à 3 minuten is meestal genoeg.

Spoel goed uit!
De gistdodende stoffen kunnen behoorlijk huidirriterend zijn, dus zorg ervoor dat je de shampoo nadat deze is ingetrokken heel goed uitspoelt. Laat geen shampooresten achter blijven!

Wissel indien nodig af
Sommige mensen raken van hun roos af met door continu één anti-roos shampoo te gebruiken. Andere mensen behalen het beste effect door verschillende anti-roos shampoos af te wisselen.

Kies in dit geval voor shampoos met verschillende anti-roos ingrediënten, bijvoorbeeld voor een shampoo die roos bestrijdt op basis van zinkpyrithion én een die roos bestrijdt met behulp van seleensulfide of piroctonolamine. Veel shampoos bevatten overigens een combinatie van anti-roos ingrediënten.


Bronnenlijst

Begoun, P. (2013). The Dos and Don’ts of Treating Dandruff. Opgehaald op 12 november 2015 van http://www.paulaschoice.com/expert-advice/hair-care-problems-and-solutions/_/the-dos-and-donts-of-treating-dandruff

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*