How to: wenkbrauwen modelleren aan de hand van je natuurlijke wenkbrauwvorm

Wenkbrauwen zijn van groot belang voor de schoonheid en uitstraling van je gezicht. Met het modelleren van je wenkbrauwen kun je je gezicht dus een flinke beautyboost geven! Hier zit wel een grote ‘maar’ aan: het modelleren dient op de juiste manier te gebeuren.

Het verkeerd modelleren van wenkbrauwen is een veel voorkomende schoonheidsfout, en kan je gezicht een onnatuurlijke of zelfs misvormde uitstraling geven. Vaak wordt hierbij (op bepaalde plaatsen) te veel haar weggehaald, of wordt de wenkbrauw opgetekend in een onnatuurlijke vorm of op een vreemde positie.

Enkele goede voorbeelden van slecht gemodelleerde wenkbrauwen kun je o.a. terugvinden in het grappige artikel Wenkbrauwgedoe op de website van Hoe Mannen Denken.

Onlangs kwam ik echter een aantal afbeeldingen tegen die mij ontzettend behulpzaam lijken voor iedereen die haar wenkbrauwen in een natuurlijk model wil brengen (lang leve Pinterest!). Graag wil ik deze in dit artikel met jullie delen.

Let wel op: het gaat in dit artikel om het modelleren van je wenkbrauwen op basis van hoe je wenkbrauwvorm van nature al is. Wil je je wenkbrauwen echt op zo’n manier veranderen dat ze het beste passen bij je gezichtsvorm, klik dan hier.

De eerste afbeelding is afkomstig van Well+Good, en laat zien hoe je met behulp van epileren je wenkbrauwen in vorm kunt brengen.

Well+Good wenkbrauwen
Wat ik nog miste op de bovenstaande afbeelding, is wat je het beste kunt doen als je lange wenkbrauwhaartjes hebt. Een oplossing hiervoor, is om ze op de volgende manier te trimmen.

  1. Maak je wenkbrauwen ietwat vochtig.
  2. Kam de haartjes omhoog met een wenkbrauwborsteltje.
  3. Knip ze met een klein rond nagelschaartje af vanaf zo’n 1 à 2 mm boven de plek waar je hoogste wenkbrauwen beginnen te groeien.

Wenkbrauwen trimmenSucces!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*