Na thuisisolatie gaat ruim 25% ook make-uploos door het leven

vrouw zonder make-up

AMSTERDAM Uit onderzoek verricht door OnePoll onder 2.000 Britse vrouwen, blijkt dat 69% procent van de vrouwen minder make-up draagt ten tijde van de huidige pandemie. TrustDeals is dat verder gaan analyseren. Ruim twee derde geeft de voorkeur aan een natuurlijke uitstraling en meer dan een kwart is er zeker van dat zij ook ná de quarantainetijd zullen kiezen voor een natural look. Dat is opvallend, gezien de sociale druk die de laatste jaren heerst om er perfect uit te zien.

Make-up tijdens quarantaine
Normaal gesproken draagt zo’n 81% van de vrouwen gemiddeld vier dagen per week make-up en zo’n 12% van de mannen minstens 3 dagen per week. Toch voelt meer dan driekwart van de volwassenen zich op dit moment comfortabel zonder make-up. Meer dan de helft gaat nu zelfs zonder make-up naar de supermarkt en bijna een derde heeft ook geen make-up op tijdens het videobellen met vrienden. Opmerkelijk is dat maar een zesde ook met collega’s durft te bellen zonder iets aan het gezicht gedaan te hebben.


Gerelateerd – Als make-up een masker wordt


Natuurlijk schoon ook op social media
Social media, en Instagram in het bijzonder, vergroot de focus op ons uiterlijk en verhoogt de druk om er goed uit te zien. Toch geeft 39% van de millennials aan momenteel minder sociale druk te voelen om er op een bepaalde manier uit te zien. 32% van de make-updragers posten nu, met genoeg zelfvertrouwen, foto’s zonder make-up. De verkoop van beauty- en cosmeticaproducten is afgelopen maand zelfs met 19% afgenomen.

Na de quarantaine
Wel blijkt dat mensen enorme behoefte hebben om zich te laten verzorgen bij de kapper of een schoonheidssalon. Het social media onderzoek toont namelijk aan dat mensen na versoepeling van de maatregelen het liefst hun haar laten knippen, hun nagels laten doen of een beautybehandeling willen. Een bezoekje aan de schoonheidsspecialist gaat zelfs boven een avondje uit eten, een live evenement of reizen.


Bronnenlijst

Onderzoek uitgevoerd onder 2.000 Britse vrouwen door OnePoll, in opdracht van beautymerk Skin Proud. Bron: Good Works Network (2010). Most British Women Have Become Comfortable With Their Natural Looks While in Lockdown, Survey Says. Opgehaald op 23 april 2020 van https://www.goodnewsnetwork.org/women-comfortable-with-natural-skin-during-lockdown.

Onderzoek TrustDeals: https://www.trustdeals.nl/#onderzoek, opgehaald op 23 april 2020.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*