Crème de la crème: het beste huidverzorgingsproduct voor een droge huid!

beste crème huidverzorgingGoed, ik heb al talloze malen aangegeven dat er niet zoiets bestaat als één cosmeticaproduct dat werkt voor iedereen. Elke huid is uniek en kampt met z’n eigen problemen, van een onschuldige droge huid tot serieuze huidaandoening en van jeugdpuistjes tot rimpels.

Maar als ik dan toch één crème zou moeten noemen waar naar mijn mening vrijwel elke huid van tijd tot tijd baat bij heeft, dan is het de Bepanthen Beschermende Zalf. En nee: deze zalf heeft geen chique verpakking of exorbitante prijs.

Wat deze zalf zo bijzonder maakt? Ik vermoed de mix van veilige en goede occlusieven in combinatie met echt werkzame concentratie (5%) van panthenol. Panthenol (pro-vitamine B5) is een stof die bij contact met de huid wordt omgezet in pantotheenzuur, dat een huidherstellende, kalmerende, anti-irriterende en hydraterende werking heeft (Camargo et al., 2011; Ebner et al., 2002; Proksch & Nissen, 2002). Daarbij doet panthenol dit met een minimaal risico op huidirritatie en -sensitisatie: panthenol is een heel veilig cosmetica-ingrediënt (Johnson, 1987). Panthenol wordt veelvuldig gebruikt in zowel haar- als huidverzorgingsproducten, maar zelden in een concentratie die hoog genoeg is om een zichtbaar effect te bewerkstelligen.

Bepanthen_Beschermende_Zalf

Mijn ervaring met de Bepanthen Beschermende Zalf is vooralsnog alleen maar positief geweest. De eerste keer dat mijn man de zalf gebruikte voor behandeling van de huiduitslag die was ontstaan onder zijn horlogebandje, was hij verbaasd: ‘Ik ben niet gewend dat zalfjes ook echt werken!’ Als mijn kids een keer een schaafwondje of een geïrriteerde huid hebben, dan gebruik ik het ook. Geen idee of het in deze gevallen het herstel bespoedigt, maar voor hun is het in ieder geval een fijn placebo-effect en voor mij is het iets wat ik ze met een gerust hart aan kan bieden als ze niet lekker in hun vel zitten. Ik geef deze zalf in ieder geval een grotere kans van slagen dan de bewezen niet-werkzame maar desondanks vaak in dit soort situaties gebruikte arnicazalf. Vandaar dat ik iedereen de Beschermende Zalf wil aansmeren!

Ik ben niet de enige met positieve ervaring met de Beschermende Zalf: een onderzoek van hettestpanel.nl onder 103 testers toonde aan dat 96% van hen (zeer) tevreden was met de Beschermende Zalf, die een gemiddelde score van 8,5 kreeg (zie onderstaande afbeelding).

Testpanel Bepanthen

Zoals de naam al aangeeft, is de Beschermende Zalf een zalf, wat betekent dat het een dik, vettig, plakkerig en glimmend huidsmeersel is, dat je het beste alleen kunt aanbrengen zodra je huid niet continu in contact hoeft te komen met andere objecten. Wanneer je gaat slapen dus.

Momenteel gebruik ik de Beschermende Zalf vooral om ervoor te zorgen dat ik geen droge handen krijg, iets waar ik (en hopelijk iedereen met mij) momenteel meer risico op loop nu het in de coronatijd verstandig is om vaker je handen te wassen. ’s Avonds voor het slapen insmeren op de aangedane plek en de volgende dag zal je huid er in de ochtend een stuk beter uitzien en zachter aanvoelen!

Bepanthen Beschermende Zalf is verkrijgbaar in een tube van 50 gram, en is voor rond de €8,30 te koop bij diverse (online) drogisterijen zoals De Online DrogistDrogistpleinDrogisterij.netAH.nl en bij Bol.com.


Bronnenlijst

Camargo Jr, F. B., Gaspar, L. R., & Maia, C. P. (2011). Skin moisturizing effects of panthenol-based formulations. Journal of cosmetic science, 62(4), 361.

Ebner, F., Heller, A., Rippke, F., & Tausch, I. (2002). Topical use of dexpanthenol in skin disorders. American journal of clinical dermatology, 3(6), 427-433.

Johnson, W. (1987). Final Report on the Safety Assessment of Panthenol and Pantothenic Acid. Journal of the American College of Toxicology, 6(1), 139-162.

Proksch, E., & Nissen, H. P. (2002). Dexapanthenol enhances skin barrier repair and reduces inflammation after sodium lauryl sulphate-induced irritation. Journal of dermatological treatment, 13(4), 173-178.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*