Review – Silk Avenue zijden kussensloop

Een tijdje geleden heb ik een onderzoekje gedaan naar de schoonheidseffecten van slapen op zijde (zie het artikel: Sleeping Beauty’s beautygeheim: slapen op zijde). Omdat alle informatie die ik erover kon vinden erg positief klonk, heb ik vervolgens een zijden kussensloop van Silk Avenue besteld. En heb mij daar op zitten te verheugen als een kind dat niet kan wachten om zijn kerstcadeautjes open te mogen maken… Na de theorie over de effecten van slapen op zijde, kon ik het dan eindelijk in de praktijk gaan uitproberen!

Met onderaan het artikel een kortingscode voor Beauty-Review lezeressen!

Silk Avenue kussensloop 1
Het effect van slapen op zijde op mijn haar
Voordat ik de zijden kussensloop ging uitproberen, heb ik mijn man gevraagd om foto’s te nemen van de achterkant van mijn haar. Erg betrouwbaar zijn dit soort foto’s niet: ik heb geen fotostudio waar ik vanaf precies dezelfde plek en met precies dezelfde lichtinval foto’s kan nemen, dus eventueel door mij gemaakte voor-en-na-foto’s zijn niet objectief. Toch was ik benieuwd of ik iets van verschil zou kunnen zien. Na twee weken op een zijden kussensloop geslapen te hebben, heb ik helaas niet echt een verschil kunnen merken aan mijn haren. Maar om eerlijk te zijn: ik heb niet snel statisch haar en bijzondere kapsels maak ik niet, dus ik weet ook niet of slapen op een zijden kussensloop inderdaad helpt om mijn kapsel langer mooi te houden. Wél heb ik het idee dat mijn haar minder snel vet wordt.

Het effect van slapen op zijde op mijn huid
Hoewel ik aan mijn haar geen opmerkelijk verschil heb kunnen zien, is mijn huid echt een ander verhaal! Vreemd genoeg had ik dit niet verwacht, en ik had (ironisch genoeg) ook geen foto’s van mijn huid genomen. Van mijzelf heb ik nog steeds een redelijk onzuivere huid. Na drie dagen geslapen te hebben op de zijden kussensloop, zag mijn huid (met name mijn wangen) er ineens een stuk frisser uit terwijl ik verder geen veranderingen in mijn huidverzorgingroutine gebracht had! Onzuiverheden had ik amper meer en mijn huid had bij het opstaan een gezonde, rozige gloed. Een hele positieve verrassing, die waarschijnlijk het resultaat is van de vele bijzondere eigenschappen van zijde die de huid polijsten, hydrateren en helen.

Zijden kussensloop ivoor
Uit de informatie die ik over zijde had opgezocht, kwam naar voren dat zijde rimpelvorming kan vertragen omdat het zo goed kreukherstellend zou zijn. Ik moet zeggen dat dit mijn ervaring niet is. Wat betreft het ontstaan van rimpels kan ik niets zeggen, maar zelf had ik niet de ervaring dat in een zijden kussensloop minder kreukels ontstaan dan ineen katoenen of polyester kussensloop. Wel zijn de vouwen die ontstaan minder diep, omdat de zijden stof zo dun is. Wellicht dat dit het verschil maakt.

Het gevoel van slapen op zijde
De zijden kussensloop ziet er glanzend en glad uit, wat al een prettig gevoel geeft voor je erop gaat liggen. Hoewel ik mij wel even afvroeg of ik niet ’s avonds van mijn kussen af zou glijden… Dit laatste is echter helemaal niet het geval.

Zijde geeft een unieke soort sensatie op je huid, wat ik denk ik het beste kan omschrijven door te zeggen dat het aanvoelt alsof je een combinatie van een hele zachte huid met een hele zachte stof aanraakt. De stof voelt koel aan, maar past zich zodra je erop gaat liggen, gelijk aan aan je temperatuur. Ook heb ik nu veel minder het gevoel kleine stofdeeltjes in te ademen. Heerlijk!

Silk Avenue zijden kussensloop ivoor
Tot slot…
Na twee weken ben ik nog steeds ontzettend blij met mijn zijden kussensloop. Hoewel slapen op zijde bij mij vooralsnog niet heeft geleid tot glanzender haar, heb ik echt een mooiere huid gekregen, wat ik eigenlijk nog beter vind! Daarnaast slaapt het gewoon heerlijk, en een goede nachtrust is nou eenmaal van groot belang voor een mooi en fris uiterlijk. Ik zelf ga verder sparen voor een zijden dekbed!

Met dank aan Mirna Boomaerts, eigenaresse van Silk Avenue, voor alle Beauty-Review lezeressen de onderstaande kortingscode waarmee je € 2,50 korting krijgt op een Silk Avenue zijden kussensloop van 19 momme. De kortingscode is geldig vanaf publicatiedatum  (29 januari 2014) tot en met 8 februari 2014.

Kortingscode = SHbeautyreview

anti-aging

Heb jij al ervaring met dit product en denk je dat deze waardevol zou kunnen zijn voor andere lezers? Laat dan a.u.b. een reactie achter!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met , , ,
Een reactie op “Review – Silk Avenue zijden kussensloop
  1. Floortje schreef:

    Ik ben ook erg enthousiast over slapen op zijde. Zelf heb ik nepwimpers. En dan is het ook echt beter om op zo'n zijden kussensloop te slapen!

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*