Vegetarische pilav met spinazie

Iedereen die regelmatig kookt zal waarschijnlijk weleens een bestaand recept hebben aangepast aan zijn of haar eigen smaak. Zelf ben ik regelmatig op zoek naar recepten die voldoen aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten over gezonde voeding: de nieuwe voedselpiramide en de Healthy Eating Plate. Daarnaast probeer ik soms bestaande recepten aan te passen om ze hieraan te laten voldoen.

Dit aanpassen is niet altijd een succes, maar soms gebeurd het weleens dat een recept er naast gezonder ook nog lekkerder op wordt! Dit recept is zo’n aanpassing: van het recept Pilav met gehakt, rozijnen en spinazie heb ik deze Vegetarische pilav met spinazie gemaakt.

Vegetarische pilav met spinazieIngrediënten (4 pers)

  • 800 gr bladspinazie (gewassen)
  • 1 bakje Quorn Fijngehakt (175 gr)
  • 100 gr rozijnen
  • 50 gr pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 125 gr meergranenrijst
  • 2 el olijfolie (voor bakken & braden!)
  • 2 el oregano
  • half blokje groentebouillon

Bereidingswijze

  1. Kook de spinazie in zo’n halve liter water, totdat deze geslonken is. Vang daarna 250 ml van het kookvocht op en laat de spinazie verder uitlekken in een vergiet.
  2. Snijd ondertussen de knoflook en ui fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan (of wok) en fruit de knoflook en ui tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Voeg de oregano en de Quorn toe en bak 2 minuten op hoog vuur terwijl je continu blijft roeren. Voeg daarna de rijst, rozijnen en pijnboompitten toe en bak nog eens 2 minuten mee.
  4. Schenk het opgevangen kookvocht erbij, voeg het halve blokje groentebouillon toe en roer goed door. Zet een deksel op de pan en laat op laag vuur in 15 minuten gaar koken.
  5. Knip of snij de spinazie in kleine stukjes en schep door de rijst zodra deze gaar is. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*