Ultrafijne witte klei van Argiletz Laboratoires voor een doffe en gevoelige huid

Yes! Ruim een jaar nadat het oorspronkelijke ClearSkin Mask van Dr. Van der Hoog uit het assortiment ging, heb ik eindelijk het masker gevonden dat net zo goed (zo niet beter!) werkt!

Ik heb het over het witte kleimasker van Argiletz Laboratoires. Ingrediënt van dit masker: ultrafijne witte Kaolienklei. En verder niets. Zelf wat water toevoegen om er een papje van te maken, en smeren maar!

Argiletz witte klei zakjeArgiletz witte klei papjeEven voordat ik begin met de review: ik ben over het algemeen geen fan van gezichtsmaskers. Maskers om te hydrateren of peelen vind ik zonde van mijn tijd en geld. Niet omdat ze niet zouden werken, maar ze werken slechts even, aangezien je deze voor echte verbetering van je huid maandenlang in je wekelijks of dagelijkse huidverzorgingroutine moet verwerken.

Nou kan dit natuurlijk ook, maar in dit geval zijn een hydraterende gezichtscrème en een goede exfoliant een veel simpelere en goedkopere optie dan een paar keer per week een masker van zo’n anderhalve euro. Het hele ‘opbrengen, laten intrekken en afwassen’ hoeft dan ook niet meer, wat weer tijd scheelt.

Een uitzondering heb ik echter gemaakt voor kleimaskers! Klei werkt namelijk zeer zuiverend, maar kan niet in een gezichtscrème of iets dergelijks verwerkt worden, aangezien het altijd een bepaalde kleur heeft die je dan ziet, en vooral omdat klei hard wordt als het opdroogt. Maar voor een masker is dit cosmetica-ingrediënt ideaal!

Argiletz witte klei ingrediënt

Zoals ik al eerder zei, bestaat het witte kleimasker van Argiletz simpelweg uit hele fijne kaolienklei. Kaolien (INCI-naam: Kaolin) is een natuurlijk voorkomende witte klei afkomstig uit China (waardoor het ook wel Chinaklei wordt genoemd). Kaolien heeft een sterk absorberend vermogen, waardoor het tijdens het opdrogen en hard worden van het masker zowel talg, vet, bacteriën, virussen als ander vuil aan de huid onttrekt (Carretero, 2002). Zie hier de sterk reinigende functie van het masker! Daarnaast zijn de kleideeltjes niet in staat de huid door te dringen, en met name hierdoor is kaolien een zeer veilig cosmetica-ingrediënt (Elmore, 2003).

De klei kriebelt een beetje als het opdroogt, maar irriteert de huid verder niet. Na het afspoelen is je huid gereinigd en lekker zacht! Wel even een hydraterende crème opbrengen na het afspoelen, want klei onttrekt samen met het vuil ook wat vocht aan de huid.

Aangezien het gaat om pure klei zonder allerlei andere mogelijk irriterende ingrediënten, zijn deze kleimaskers geschikt voor elk huidtype, zelfs voor de gevoelige huid!

Argiletz witte klei op handVolgens de verpakking van Argiletz kan je de klei overigens ook gebruik voor reiniging van de hoofdhuid (wat mij zeker het proberen waard lijkt) en in een grotere hoeveelheid als kleipoeder voor in bad (ook lekker!). Naast de witte kaolienklei verkopen ze ook doosjes met groene en met rode klei.

De kleimaskers met 100% natuurlijke klei zijn voor zo’n 7 euro per doosje van 200 gram verkrijgbaar bij onder andere Holland & Barrett (klik hier) en De Online Drogist (klik hier).

Gebruikstip: Hou je wat over? Niet weggooien! Gewoon laten opdrogen en opnieuw gebruiken door met een vijzel fijn te malen en er weer water aan toe te voegen!

Heb jij al ervaring met dit product en denk je dat deze waardevol zou kunnen zijn voor andere lezers? Laat dan a.u.b. een reactie achter!


Bronnenlijst

Carretero, M. I. (2002). Clay minerals and their beneficial effects upon human health. A review. Applied Clay Science, 21(3), 155-163.

Elmore, A. R. (2003). Final report on the safety assessment of aluminum silicate, calcium silicate, magnesium aluminum silicate, magnesium silicate, magnesium trisilicate, sodium magnesium silicate, zirconium silicate, attapulgite, bentonite, Fuller’s earth, hectorite, kaolin, lithium magnesium silicate, lithium magnesium sodium silicate, montmorillonite, pyrophyllite, and zeolite. International journal of toxicology, 22, 37-102.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*