3 geweldige huidverzorgingsproducten die niets te maken hebben met cosmetica of voeding

Jazeker, er bestaan huidverzorgingsproducten die niets met cosmetica of voeding te maken hebben!

Onderstaande 3 producten voorkomen oogrimpels, beschermen je handen en verzorgen je huid.

  1. Voorkom het ontstaan van oogrimpels door het dragen van een (zonne)bril

ZonnebrilHet herhaaldelijk aanspannen van gezichtsspieren, zorgt ervoor dat er groeven in de huid ontstaan. Elke gezichtsuitdrukking vormt zijn eigen karakteristieke combinatie van gezichtslijnen.

Hoewel deze groeven in eerste instantie alleen te zien zijn wanneer je je gezicht beweegt, kunnen deze dynamische rimpels naar gelang de huid ouder en minder elastisch wordt steeds minder makkelijk naar hun oorspronkelijke staat terugkeren.

De herhaaldelijke beweging van de gezichtsspieren in combinatie met huidveroudering, zorgen ervoor dat de dynamische rimpels een steeds meer permanent karakter krijgen en zo geleidelijk veranderen in statische rimpels, ook wel expressierimpels genoemd. Grote boosdoeners hierbij zijn met name fronsen (veroorzaker van fronsrimpels in het voorhoofd) en turen (veroorzaker van kraaienpootjes rond de ogen) (Bergfeld, 1997; Kligman et al., 1985; Todorov, 1999-2013).

Veel van ons ‘getuur’ wordt veroorzaakt doordat we ons moeten inspannen om iets goed te kunnen zien. Hierbij is met name sprake als je ogen niet meer optimaal werken, of de zon in je gezicht schijnt. In beide gevallen is een bril een aanraden: een bril (of lenzen) met sterkte om beter te kunnen zien, en een zonnebril (eventueel ook met sterkte) voor wanneer je op zonnige dagen de deur uit gaat (American Academy of Dermatology, 2003; Ekiz et al., 2012).

Bijkomende voordeel van het dragen van een zonnebril met goede UV-filter, is dat het niet alleen de ogen, maar ook de dunne en kwetsbare huid rondom de ogen beschermt tegen blootstelling aan UV-straling. Een zonnebril voorkomt hiermee op twee manieren het ontstaan van rimpels rondom de ogen!

  1. Bescherm je huid met (schoonmaak)handschoenen

Ik weet het: schoonmaakhandschoenen aantrekken is lang niet zo gemakkelijk als even snel ergens een nat doekje overeen halen.

Toch is het voor je handen echt het beste dat ze zo min mogelijk in aanraking komen met allerlei agressieve en huidirriterende ingrediënten zoals chloor en ammoniak, die vrijwel standaard aanwezig zijn in schoonmaakmiddelen, of tegen het uitdrogende effect van water (Flyvholm, 1993; Magnano et al., 2009).

Het heeft weinig zin om gebruik te maken van goede handcrèmes als je je handen tegelijkertijd regelmatig blijft blootstellen aan agressieve schoonmaakmiddelen. Trek bij flinke schoonmaakklussen dus altijd schoonmaakhandschoenen aan!

Schoonmaakhandschoenen
Helaas gaan handen zweten in schoonmaakhandschoenen, waardoor ze week worden. Daarnaast laten de rubberen schoonmaakhandschoenen vaak een typische geur achter. Het dragen van katoenen handschoen onder de schoonmaakhandschoenen, voorkomt dit.

earth-therapeutics-hydraterende-handschoenenTevens kun je van dergelijke handschoenen gebruik maken om droge handen een extra oppepper te geven! Als ik last heb van droge of kapotte handen, smeer ik ze ’s avonds voor het slapen gaan in met een dikke laag hydraterende crème en trek  ik daarover de hydraterende katoenen handschoenen van Earth Therapeutics aan (zie foto). Overigens doe ik dus hetzelfde vaak tijdens het schoonmaken, onder de schoonmaakhandschoenen. of tijdens het was opvouwen, want het beschermt ook mijn behoorlijk slappe en broze nagels. Daarna zien mijn handen er een stuk beter uit!

Tenslotte beschermen stoffen of leren handschoenen de handen tegen barre weersinvloeden (Uter et al., 1998) en blootstelling aan huidverouderde UV-straling. Het is dus zeker geen verspilde moeite om een paar handschoenen aan te trekken als het buiten koud is!

  1. Verzorg je huid met zijde kleding

Zijde polijst en hydrateert je huid, voorkomt huidontstekingen, heeft een helende werking en is hypoallergeen (zie het artikel: Sleeping beauty’s beautygeheim: slapen op zijde!)

Tegenwoordig bestaat er zelfs ondergoed gemaakt van een speciale zijden stof ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf Alpretec: DermaSilk Intimo. Het dragen van dit zijden ondergoed zou, volgens onderzoek van de fabrikant zelf, helpen bij allerlei huidproblemen en tevens bij ‘intieme’ klachten, waaronder vaginale infecties.

Voor allerlei verschillende soorten zijden kleding kan je onder andere terecht bij de online webwinkel inSilk!

vince-white-silk-wedge-blouse

Bron: Lyst

Inmiddels realiseer ik mij dat ik een heel belangrijk product vergeten ben aan dit lijstje toe te voegen, namelijk de anti-rimpel BH! Maar ja, dit huidverzorgingsproduct verdient dan ook een eigen review!


Bronnenlijst

American Academy of Dermatology (AAD) (2003). What causes our skin to age. Opgehaald op 13 januari 2014 van http://www.aad.org/dermatology-a-to-z/health-and-beauty/every-stage-of-life/adult-skin/what-causes-aging-skin

Bergfeld, W.F. (1997). The aging skin. Int. J. Fertil. Womens Med, 42, 57-66.

Ekiz, Ö., Yüce, G., Ulaşli, S. S., Ekiz, F., Yüce, S., & Başar, Ö. (2012). Factors influencing skin ageing in a Mediterranean population from Turkey. Clinical and experimental dermatology, 37(5), 492-496.

Flyvholm, M. A. (1993). Contact allergens in registered cleaning agents for industrial and household use. British journal of industrial medicine, 50(11), 1043-1050.

Kligman AM, Zheng P, Lavker RM. The anatomy and pathogenesis of wrinkles. Br J Dermatol. 1985;113:37-42

Magnano, M., Silvani, S., Vincenzi, C., Nino, M., & Tosti, A. (2009). Contact allergens and irritants in household washing and cleaning products. Contact Dermatitis, 61(6), 337-341.

Todorov, G (1999-2013). The cardinal rule of skincare: Do No Harm. Opgehaald op 13 januari 2014 van http://www.smartskincare.com/skincarebasics/donoharm.html

Uter, W., Gefeller, O., & Schwanitz, H. J. (1998). An epidemiological study of the influence of season (cold and dry air) on the occurrence of irritant skin changes of the hands. British Journal of Dermatology, 138(2), 266-272.

www.dermasilk-intimo.co.uk

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*