5 manieren om je benen langer te laten lijken

Lange benenWelke vrouw wil er nou geen lange benen hebben? Lange benen zijn immers één van de kenmerken van vrouwelijke schoonheid en hebben een sterke fysieke aantrekkingskracht. Helaas hebben wij niet allemaal de beenlengte die wij van nature graag zouden willen hebben. Dus lang leve het optische bedrog dat je kan creëren met de juiste combinaties van kleding en kleuren!

Nr. 1.     Hakken tot op zekere hoogte!
De bekendste en meest gebruikte manier om je benen langer te laten lijken, is het dragen van schoenen met een hak. Probleem hierbij is echter dat vrouwen deze truc overdrijven door het dragen van schoenen met een te hoge hak of een verkeerde hakbreedte, waardoor de hak in de lengte dan wel de breedte niet meer in verhouding is met het lichaam en hierdoor juist de nadruk wordt gelegd op wat je probeert te verbergen!

Wat betreft de haklengte geldt dat deze een lengte moet hebben die je lichaamslengte in balans brengt met je beenlengte. Meestal is een hak van 4 tot 6 centimeter het mooist.Wil je de voor jou meest flatterende hakhoogte weten, klik dan hier!

Wil je je been optisch verlengen, draag dan geen stilettohakken, plateauzolen of platte schoenen. Wat betreft de hakbreedte geldt dat deze in overeenstemming dient te zijn met de dikte van het been, zodat de schoen en het been een eenheid vormen.

Nr. 2.     Geef je benen slechts één kleur
Kies voor panty’s, kousen en schoenen in dezelfde kleur als je broek. Zijn je benen bloot omdat je een rokje of korte broek draagt, draag dan huidskleurige schoenen of schoenen met een lage wreef. Zo is het moeilijk om te zien waar het been ophoudt en de voet begint. Parijse schoenontwerper Christian Louboutin heeft vorige maand een reeks prachtige nieuwe huidskleurige schoenen uitgebracht, zie onderstaande foto!

Christian Louboutin huidskleurige schoenen

Als je wat dikke benen hebt, kies dan voor broeken met donkere kleuren, hierdoor lijken je benen slanker en automatisch ook langer. Nog een tip wat betreft de schoenen: het dragen van schoenen die aan de voorkant wat puntig zijn laat je benen ook langer lijken.

Nr. 3.     Vermijd horizontale lijnen op je benen
Horizontale lijnen op je benen, in welke vorm dan ook, delen je benen als het ware op in korte deeltjes en zorgen ervoor dat je benen dikker lijken. Beide zorgen ervoor dat je benen korter lijken. Vermijd dus broeken met horizontale strepen, broeken met omslagen of een zoom in een contrasterende kleur, kniebroeken, rokken die eindigen halverwege je kuiten, heupriemen, laarzen, schoenen met enkelbandjes en sokken waarvan de bovenkant zichtbaar is op het been.

Mango geruite combi-jurkNr. 4.     Verhoog je taille
Je kan het begin van je been optisch naar boven trekken door te kiezen voor een broek, rok of jurk met een verhoogde taille. Dit kan je nog eens extra accentueren met een ceintuur. Draag een kort truitje of shirtje die niet over de tailleband heen valt (of die je eronder kunt verstoppen), eventueel in combinatie met een kort jasje die tot je taille valt. Trek de aandacht naar je bovenlijf door te kiezen voor kleur, prints of accenten op het bovenlichaam en de kleren van het onderlichaam (vanaf de taille) in één kleur te laten. Voor een voorbeeld, zie deze geruite combi-jurk van Mango.

Nr. 5.     Draag de perfecte broek
In de vorige paragrafen heb ik al aangegeven dat een broek met een donkere kleur je benen langer doet lijken en een broek met een horizontale streep je benen korter doet lijken. Andere broekkenmerken die je benen korter laten lijken zijn broeken met een laag kruis, broeken met een lage taille zoals heupbroeken, broeken die wijd zijn van boven en smal naar onderen toelopen, en broeken die te lang zijn voor je benen en niet op de juiste hoogte zijn ingekort. Daarbij laten te strakke broeken je benen dikker en daardoor korter lijken.

NEXT jeans met hoge tailleDe perfecte broek om je benen  langer te doen lijken, heeft:

  • een donkere kleur;
  • een hoge taille;
  • een rechte lijn of iets wijd uitlopende broekspijpen;
  • de juiste maat in zowel de lengte als de breedte, en
  • bevat geen horizontale lijnen zoals strepen, omslagen of contrasterende zomen.

Voorbeeld van een broek die perfect is om je benen langer te laten lijken, is de NEXT jeans met hoge taille op de foto hiernaast (voor €28,- te koop bij Otto.nl).

De perfecte broek kan voor een optimaal effect het beste worden gecombineerd met een bijpassende kleur schoenen met een korte hak en een kort truitje met een (kleuren)print.


Bronnenlijst

Beeftink, A. (2006). In Stijl. Presentatie, zelfbeeld en kleding. Utrecht: Forte Uitgevers.

Foto huidskleurige schoenen van Christian Louboutin, opgehaald op 3 december 2013 van http://www.luxesh.nl/nieuws/styling/Christian-Louboutins-five-shades-of-nude-5-nieuwe-huidskleur-schoenen

Foto Mango geruite combi-jurk, opgehaald op 3 december 2013 van http://shop.mango.com/NL/p0/mango/kleding/geruite-combi-jurk/?id=13009025_02&n=1&s=prendas.vestidosprendas&ident=0__1_0_1386068230480

Foto NEXT jeans met hoge taille, opgehaald op 3 december 2013 van http://www.otto.nl/product/10025118840/?p=0&q=hoge-taille-jeans&shop=NEXT-Jeans-met-hoge-taille&itemId=10025106114&fromPl=yes

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*