De juiste hoeveelheid bloot voor een avondje uit

Outfit avondje uit

Natuurlijk draag je geen skipak als je gaat zwemmen of een bikini als je gaat skiën. De ‘juiste’ hoeveelheid bloot hangt erg af van de situatie en het klimaat.

Maar wat nu als je een avondje gaat stappen in de (stiekeme) hoop een leuke man aan te kunnen trekken? Zowel bikini als skipak zijn dan niet de beste outfits.

Vier onderzoekers verbonden aan de Universiteit van Leeds gingen na wat tijdens een avondje uit dan wel de juiste hoeveelheid bloot is om een man aan te trekken. Hiervoor observeerden zij in een nachtclub vanaf een balkon boven de dansvloer en registreerden hoeveel blote huid de vrouwelijke bezoekers toonden en hoe vaak ze werden benaderd door mannen (Hendrie et al., 2009).

Voor het doel van dit onderzoek telden de onder- en bovenarmen ieder voor 5% van het lichaamsoppervlak, net zoals ieder derde deel van de benen (per paar natuurlijk!). Daarnaast werd berekend hoeveel van het decolleté zichtbaar was. Een onbedekt gezicht, onbedekte handen en bedekte voeten werden niet mee berekend, aangezien alle vrouwen geobserveerd in dit onderzoek hieraan voldeden.

Uit dit observationele onderzoek kwam naar voren dat het tonen van ongeveer 40% aan lichaamshuid de meeste aantrekkingskracht uitoefent op heteroseksuele mannen (mits de tepels en geslachtsdelen bedekt blijven, ik zeg het er voor de volledigheid maar even bij). Zowel vrouwen die meer lichaamshuid bedekt lieten als vrouwen die meer lichaamshuid toonden, werden minder vaak benaderd door mannen.

Teveel van je lichaam onthullen kan dus net zo’n afknapper zijn als jezelf compleet verhullen in een vormloos gewaad.


Gerelateerd:

 


Experts op het gebied van menselijke paringsstrategieën, die tevens werden aangehaald in deze studie, stellen dat het tonen van teveel bloot mannen afknapt omdat dit een teken zou zijn van algemene beschikbaarheid (dat het er voor deze vrouwen niet toe doet welke man ze precies aantrekken) en toekomstige losbandigheid en ontrouw.

Dus als je een avondje uitgaat in de hoop een man aan te trekken, laat dan je armen (voor de helft) ontbloot, je benen voor tweederde deel en toon een beetje decolleté, maar niet meer dan dat!

Nog een kleine toevoeging: in deze studie waren de meest populaire vrouwen degene die de 40% -regel combineerden met strakke kleding en suggestieve dans.


Bronnenlijst

Hendrie, C. A., Mannion, H. D., & Godfrey, G. K. (2009). Evidence to suggest that nightclubs function as human sexual display grounds. Behaviour, 1331-1348.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*