Beauty-Review als anti-mode-blog

Een vriendin vertelde ons laatst hoe blij ze was dat haar jongste oud genoeg was om een hoop babyspullen weg te kunnen doen. Zoals de box, die een groot deel van de woonkamer in beslag had genomen.

Van deze babyspullen had ze een hoop kunnen verkopen via Marktplaats – op de babykleertjes na dan. Uiteindelijk heeft ze een stichting gebeld die tweedehands kleding inzamelt en een afspraak gemaakt om ze op te laten halen. Niemand is langsgekomen.

shoppen kleding mode

Wegwerpkleding
De kleding die mijn dochtertje draagt, heb ik vrijwel allemaal geleend van vriendinnen met dochters die uit hun kleertjes waren gegroeid. Hier ben ik enorm blij mee, aangezien ik geen geld hoef uit te geven en vooral geen tijd hoef te verspillen aan het kopen en uitzoeken van kleertjes die ze toch maar enkele keren draagt voordat ze er weer uit is gegroeid.

Eigenlijk geldt hetzelfde voor de kleding van volwassenen. Deze kleding dragen we immers ook nog maar amper voordat we het weer weg doen. Of weg moeten doen, aangezien de kwaliteit vaak te wensen overlaat.

Met als gevolg dat tegenwoordig tonnen aan kleding vernietigt wordt.

Erg treffend wat dit betreft, vind ik de onderstaande uitspraak van econoom en socioloog Juliet Schor, afkomstig uit de documentaire ‘Minimalism: A Documentary About the Important Things’:

Het tijdperk van snelle mode, waarin we kleren laten maken in sweatshops zodat we niet de échte arbeidskosten of de ecologische kosten hoeven te betalen, heeft de prijs van kleding zover omlaag gedreven dat gebruikte kleding waardeloos is geworden. Ik denk dat rijst en bonen meer kosten dan gebruikte kleding. Historisch gezien is dat de wereld op z’n kop.
– Juliet Schor

Ongepaste mode
Net als de meeste Westerse vrouwen, houd ook ik van mooie kleding en beschik ook ik over veel meer kleding dan ik nodig heb (of zelfs maar in mijn kledingkast past).

Maar wat er in de mode is, interesseert mij niet. Ik koop namelijk alleen maar kleding die goed past bij mijn kleurtype en lichaamstype. Dit probeer ik in ieder geval, soms sla ik de plank nog weleens mis.

Resultaat hiervan is dat ik sinds de start van mijn blog, nu zo’n 4 jaar geleden, nog geen enkel artikel over mode geschreven heb. Dit terwijl ik een mooi tabblad getiteld ‘Make-up & Mode’ had aangemaakt :-).

In plaats daarvan heb ik artikelen geschreven over stijladvies, zoals:

Deze adviezen berusten echter op optische illusies – en die zijn tijdloos!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*