Dagelijkse bescherming van de huid met SPF 15 voorkomt voortijdige huidveroudering!

Zonlicht is de belangrijkste oorzaak van huidveroudering, met name het ontstaan van rimpels en pigmentvlekken. Hoe dit precies werkt, kan je lezen in het artikel hoe zonlicht je huid sneller veroudert…

Om voortijdige huidveroudering door zonlicht tegen te gaan, wordt door dermatologen al jaren aangeraden om dagelijks een zonnebrandcrème of dagcrème met een adequate UV-filter te gebruiken. Sinds publicatie van het onderzoek uitgevoerd door Hughes en collega’s in 2013, is de waarde van dit advies ook daadwerkelijk aangetoond!

Uit het onderzoek kwam namelijk naar voren, dat het dagelijks gebruik van een crème met een zonbeschermingsfactor van minimaal 15 de huidveroudering bij gezonde mensen van middelbare leeftijd (onder de 55 jaar) met 24% vertraagt, ongeacht leeftijd of geslacht. De proefpersonen die zich gedurende 4,5 jaar dagelijks moesten insmeren met SPF 15, vertoonden zelfs geen zichtbare toename in huidveroudering!

Zorg er hierbij natuurlijk wel voor dat je een een product kiest met goede en veilige UV-filters!


Bronnenlijst

Hughes, M.B.C., Williams, G.M., Baker, P. & Green, A.C. (2013). Sunscreen and Prevention of Skin Aging: A Randomized Trial. Ann Intern Med, 158(11), 781-790.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Huid & Haar Getagd met , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*