Make-up voor beginners. Setting the stage.

18210512_sBij mij heeft het enige tijd geduurd voordat ik genoeg over (het aanbrengen van) make-up wist om het zo te gebruiken dat het mij daadwerkelijk mooier maakte. Eén van de redenen daarvoor is, denk ik, dat mijn moeder geen make-up gebruikte en zij mij hier niets over kon leren.

Gelukkig had ik vriendinnen die wel meer kennis van make-up hadden. Welke make-up ongeacht van welk merk je ook gebruikt: een goede basiskennis is van essentieel belang.

Nr. 1. Eerste make-up? Eerste make-up remover!
Vrouwen gebruiken make-up omdat het ons snel en op heel effectieve wijze tijdelijk mooier maakt. Blootstelling aan make-up is echter niet goed voor de huid. Daarom is het van belang om make-up tijdig van de huid te verwijderen, in ieder geval voor het slapengaan.

Zorg er dus voor dat je de beschikking hebt over een goede make-up remover voordat je gaat experimenteren met het opbrengen van make-up. Bijkomend voordeel hiervan is dat je hiermee tevens kan voorkomen dat een mislukte make-up sessie de rest van de dag op je gezicht te zien is.

Nr. 2. Gebruik gezichtscrème als beschermende onderlaag
Zoals al aangegeven in de vorige paragraaf, is blootstelling van de huid aan make-up niet bevorderlijk voor de gezondheid van de huid. Directe blootstelling kan je helpen voorkomen door eerst een goede gezichtscrème/moisturizer aan te brengen op de huid en deze goed in te laten trekken vóórdat je make-up aanbrengt.


Gerelateerd: Ben jij een winter-, lente-, zomer- of herfsttype? Doe hier je eigen vierseizoenen kleuranalyse!


Nr. 3. De kwasten-kwestie
Het effect van de make-up die je gebruikt, is ongeacht de specifieke make-up die je gebruikt, grotendeels afhankelijk van de manier waarop je de make-up aanbrengt. Je kan gebruik maken van je vingers, wattenstaafjes, sponsjes en kwasten.

Wat mij betreft zijn sponsjes echt uit den boze omdat dit verzamelplaatsen van bacteriën zijn. Vingers en wattenstaafjes geven vaak een vlekkerig effect. Make-up kwasten kunnen een enorm verschil in maken, met name omdat je hiermee heel secuur te werk kan gaan. Qua resultaat is het zeker de moeite waarde om te investeren in een paar goede make-up kwasten! Oh ja, koop ook gelijk een kwastenreiniger.

Nr. 4. Minder = Meer!
Soms heb ik het idee dat vrouwen denken dat ze mooier worden naarmate ze meer make-up op hebben. Dit is echter niet het geval! Begin daarom met het aanbrengen van een beetje make-up. Je kan er altijd nog meer opsmeren!


Gerelateerd: De ideale belichting voor het aanbrengen van make-up (en een aantal goede make-up spiegels met verlichting)


Nr. 5. Maak je op bij zonlicht
Eén van de grootste fouten die vrouwen maken, is dat zij zich opmaken in een slecht verlichte ruimte. Het grote nadeel hiervan, is dat je hiermee niet goed kan zien hoe de make-up er uit ziet zodra je de deur uitstapt. Grote kans dat de make-up er in het daglicht veel vlekkeriger en overdreven uitziet dan je zelf in de spiegel hebt kunnen zien.

In dit artikel kun je lezen wat de ideale belichting voor het aanbrengen van make-up is, inclusief een aantal goede make-up spiegels!

Nr. 6. Vergroten verkleint je gezicht
Sommige vrouwen gebruiken een kleine make-up spiegel of een make-up spiegel met een kant die het beeld vergroot. Hierin kun je echter maar een klein deel van je gezicht zien. Het voordeel van deze vergrotende spiegel is dat je heel secuur de make-up kunt aanbrengen, maar het nadeel is dat je hierdoor vaak een asymmetrisch effect krijgt.

Ieder gezicht is in meer of mindere mate asymmetrisch, en omdat gezichtssymmetrie één van de factoren is die sterk bepalend is voor de schoonheid van een persoon, is het doel van make-up om de asymmetrie zoveel mogelijk op te heffen. Dit lukt alleen als je je gezicht in zijn geheel kan zien. Gebruik een spiegel die groot genoeg is om het hele gezicht te zien. Een klein spiegeltje voor in je tas is alleen handig om je al aangebrachte make-up wat bij te werken.


Gerelateerd: Bepaal je gezichtsvorm (en waarom het nuttig is om dit te doen)!


Nr. 7. Experimenteer!
Elke beginnende make-upper maakt fouten. Experimenteer en kijk wat het beste werkt voor en past bij jou! Behulpzaam hierbij kan een kleuranalyse zijn, dan weet je beter welke make-up kleuren jou het beste staan. Of zoek naar plaatsjes van een model dat dezelfde gezichtsvorm en/of huid-, oog-  en haarkleur heeft als jij: wat haar mooi staat, is waarschijnlijk het proberen waard.  Doe eens mee aan een workshop visagie of bekijk eens wat make-up tutorials op Youtube of beautyblogs!

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Make-up & Mode Getagd met

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*