Getest: La Decollette Anti-Rimpel BH

Slaap jij (net als de meeste vrouwen) bij voorkeur op je zij, dan is de kans groot dat je op den duur compressierimpels tussen je borsten ontwikkelt. Dit zijn de verticale rimpels die ontstaan doordat je borsten gedurende de nacht uren achtereen tegen elkaar worden geduwd, waardoor druk op de huid komt te staan. En op een gegeven moment trekken deze rimpels in de loop van de dag niet meer weg, maar blijven ze in je huid gegroefd staan.

Aangezien zoveel vrouwen kampen met deze ontsierende rimpels in hun decolleté, zijn er een hoop gepatenteerde pads, BH’s en andersoortige middeltjes ontworpen die allemaal als doel hebben om gedurende de slaap de borsten op hun plaats te houden en zo rimpelvorming tegen te gaan (Wehmeyer, 1998; Fisher, 2004, 2006; Russell, 2006).

Een hiervan is ontworpen door Rachel de Boer, die na zelf jarenlang met een opgerold paar sokken tussen haar borsten te hebben geslapen, besloot om iets beter te verzinnen. Zij ontwierp de La Decollette Anti-Rimpel BH, een nacht-BH zonder cups die de borsten tijdens het slapen op hun plaats houdt met behulp van een zacht kussentje tussen de borsten.

la-decollette-anti-rimpel-bhWetenschappelijk bewijs voor de werking van de La Decollette Anti-Rimpel BH?
De door De Boer ontworpen anti-rimpel BH is in 2010 onderzocht door huidarts Virginie Couturaud, directeur dermatologie van het Parijse onderzoeksinstituut CERCO (Centre d’Etudes et de Recherches Cosmétologique).

In dit onderzoek werd van een (voor mij onbekend) aantal vrouwen tussen de 35 en 65 jaar getest, wat het effect was van het dragen van de anti-rimpel BH op de compressierimpels in hun decolleté. Metingen van de huidstructuur met behulp van een profilometrie en siliconenmaskers toonden volgens Couturaud aan, dat de rimpels in het decolleté na 24 uur al grotendeels verdwenen waren, en de huid na 2 weken weer bijna volledig geherstructureerd was (zie onderstaande afbeelding).

la-decollette-voor-het-dragen-na-24-uur-en-na-2-wekenEchtgenoot van Virginie Couturaud, plastisch chirurg Dr. Benoit Couturaud, gaf de anti-rimpel BH vervolgens aan patiënten die een borstvergroting of een borstreconstructie hadden ondergaan, om hen ondersteuning en comfort bij het slapen te bieden. Na één en na vijftien dagen enquêteerde hij hen. 86 procent van de geopereerde vrouwen stelde comfortabeler te slapen met La Decollette, en 100 procent vond het dragen van de nacht-BH comfortabel.

Bovenstaande informatie is afkomstig van persberichten (zie hier en hier), de website van La Decollette (zie hier) en ik heb zelf nog het verslag van de testresultaten mogen bekijken. Het wetenschappelijke bewijs voor de effectiviteit van de anti-rimpel BH is dus zeer beperkt, en zeker niet objectief van aard.

la-decolletteMijn ervaring met de anti-rimpel BH
Met het risico flink afgezet te worden (de anti-rimpel BH kost maar liefst €49,95), heb ik hem toch aangeschaft. Smeren met crèmes zetten naar mijn idee ook niet veel zoden aan de dijk en moeten telkens opnieuw worden aangeschaft. Bovendien spreekt het idee van ‘rimpels tegengaan in je slaap zonder er verder iets voor te hoeven doen’, mij erg aan! En na alle positieve geluiden over deze BH, ben ik ook gewoon erg nieuwsgierig geworden.

Het design van de anti-rimpel BH
De anti-rimpel BH ziet eruit als een soort tuigje. Met een kussentje voor tussen je borsten. De buitenzijde van dit kussentje is gemaakt van Lycra, en de vulling van Comforel: een synthetische holle vezel die gedraaid is tot een bolletje, waardoor de vulling zijn volume behoud, maar wel wat plooibaar is.

Het kussentje wordt op z’n plaats gehouden door het tuigje, dat er net zo uitziet als de bandjes van een gewone BH, maar die niet over je schouders maar rond je hals naar achteren lopen. Door de verstelbaarheid van het tuigje is de nacht-bh geschikt voor bijna alle maten (omvang van 65 tot ruim 95 cm).

la-decollette-anti-rimpel-bh-voorkant

la-decollette-anti-rimpel-bh-zijkantHet slaapcomfort van de anti-rimpel BH
Gewone BH’s vind ik niet zo prettig dragen, en de anti-rimpel BH vond ik er eigenlijk helemaal niet comfortabel uitzien. Eén nacht dragen van deze BH heeft mijn mening echter compleet veranderd. Wat mij betreft zit deze anti-rimpel BH heerlijk!

De manier waarop het tuigje om je hals valt, voelt veel prettiger aan dan de bandjes van gewone bh’s, die vaak in mijn schouders snijden. Het kussentje vind ik al helemaal prettig. Behalve dat het heerlijk zacht aanvoelt, zorgt het ervoor dat transpiratievocht wordt opgenomen wanneer je zweterig bent, en je luchtwegen lekker warm worden gehouden wanneer het fris is! Ik ben nogal snel verkouden, dus wat mij betreft is dit zeker een extra pluspunt.

De effectiviteit van de anti-rimpel BH
Heeft de anti-rimpel BH mijn borsten ook op z’n plaats gehouden? Jazeker! En zonder dat ik het merkte of het idee had dat mijn borsten uit elkaar geduwd werden. Nu heb ik wel een bescheiden decolleté, dus ik durf niet te zeggen of het voor vrouwen met een flinke boezem hetzelfde voelt.

En zijn de rimpels in mijn decolleté minder geworden? Volgens mij wel! Hoewel de rimpels niet volkomen weg zijn gegaan, maar dat had ik ook niet verwacht. Daarnaast heb ik er vertrouwen in, dat ik met het dragen van de anti-rimpel BH toekomstige rimpelvorming zal kunnen tegengaan.

la-decollette-anti-rimpel-bh-vulling

Nadelen van de anti-rimpel BH
Niet alles aan de anti-rimpel BH vind ik goed. Het sluitinkje ervoer ik als een hoop onhandig gefriemel, dus inmiddels hou ik het sluitinkje gesloten en trek de BH gewoon over mijn hoofd heen aan. Sexy is deze BH helaas ook niet.

Na een paar nachten merkte ik dat kleine draadjes van de vulling uit het kussentje begonnen te steken (zie bovenstaande foto). Van de ontwerpster kreeg ik de tip dat ik dit tegen kon gaan door de BH met een natte doek ertussen op een lage stand te strijken, dus dat ga ik binnenkort eens proberen.

Wat kwaliteit betreft, vind ik dat de anti-rimpel BH te wensen overlaat. De prijs is echter gelegen in het design, en dat is naar mijn idee effectief. Bovendien kun je (in tegenstelling tot crèmes) voor langere tijd gebruik maken van de anti-rimpel BH. Ik zie het dus maar als een investering.

Samengevat…

Na een maand gebruik ben ik een groot fan van deze anti-rimpel BH geworden. Voor mij is het één van die producten waarvan ik achteraf denk: ‘Had ik dit nu maar eerder gekocht!’ Ik zou deze anti-rimpel BH dus ook aan alle vrouwen aanraden!

La Decollette’s antirimpel BH is verkrijgbaar in verschillende soorten prints, en is voor € 49,95 verkrijgbaar de webshop van La Decollette en bij Bol (bij Bol betaal je geen verzendkosten!).


Bronnenlijst

Fisher, K. J. (2004). U.S. Patent No. 6,769,955. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.

Fisher, K. (2006). U.S. Patent No. 7,144,295. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.

Russell, M. (2006). U.S. Patent No. 7,001,239. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.

Wehmeyer, J. I. (1998). U.S. Patent No. 5,807,160. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , , ,
8 reactie op “Getest: La Decollette Anti-Rimpel BH
 1. Ria Staes schreef:

  Fantastische uitvinding. Ik draag ’s nachts deze slaap-beha al zo’n 10 jaar. Niet één plooi of rimpel tussen mijn borsten terwijl ik toch al 68 ben.
  Daarvoor sliep ik, met dezelfde doelstelling, met een teddybeer tussen de borsten geklemd maar vond hem ’s ochtend elders in bed terug.
  Ik blijf trouwe gebruiker van La Décolleté antirimpel BH. En voor de prijs moet je het niet laten want ik doe al 10 jaar met deze 2 bh’s…….eentje voor in de was en eentje om te dragen…….’k heb al wel de plastic sluiting moeten vervangen.

 2. Elisa Theresa schreef:

  Ik ben altijd heel benieuwd of dit product wat voor mij is! Ik slaap heel licht, dus ik ben bang dat ik zoiets koop om het vervolgens gelijk weer `s nachts af te doen. Maar als de gevolgen zo goed zijn is het best een idee om het eens uit te proberen!

 3. Els Versantvoort schreef:

  Sinds een week gebruik ik de anti-rimpel BH.Het werkt fantastisch.Vrijwel meteen merk je dat er minder rimpels zijn.Zelfs zo fijn, dat ik er een bij heb gekocht.

 4. Conslance schreef:

  Opgepast: Zeer matige prijs kwaliteit verhouding. De plastic sluiting na een korte tijd al gebroken. Ik begrijp niet waarom er geen betere sluiting op zit gezien de dure aanschaf.

  • Loes schreef:

   Hoi Conslance,

   Dat is balen! Heb je al contact met hun opgenomen? Misschien dat je gewoon een nieuwe kunt krijgen.

   Zelf gebruik ik die van mij inmiddels een jaar, en de sluiting is nog heel, maar hier moet ik wel aan toevoegen dat ik de BH op de goede maat heb afgesteld en vervolgens telkens over mijn hoofd heen aangetrokken heb. Wellicht een idee?

   Groetjes,

   Loes

 5. Maria schreef:

  Heel tevreden, gebruik het inmiddels al 10 jaar en het helpt echt , alleen de craquelé huid blijft wel, vooral al je de huid samendrukt , jammer dat dat niet tegen te gaan is.

 6. Diane schreef:

  Super fijn bedrijf die gelijk goed reageren bij een vraag. Ga zeker vaker bestellen want was al zeer tevreden over de BH maar door de service nog meer.

 7. Sandra schreef:

  Deze zelfde anti rimpel slaap BH is op Amazone verkrijgbaar voor € 8,-
  Is precies dezelfde..!!

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*