Minder rimpelvorming dankzij gezonde voeding!

minder rimpelvorming dankzij gezonde voeding

De hypothese dat ons voedingspatroon van invloed is op onze schoonheid is er al jaren en klinkt bijzonder logisch. Harde bewijzen waren hier echter nog niet voor gevonden. Maar hier lijkt nu verandering in te komen! Onlangs is er een namelijk grote studie gepubliceerd waarin een verband gevonden werd tussen het voedingspatroon en het ontstaan van rimpels in het gezicht.

Mekic en collega’s onderzochten het verband tussen voeding en rimpelvorming bij 2753 Rotterdamse 50-plussers. Dit deden zij door gedurende een maand bij te houden wat de proefpersonen aten, hun percentage rimpels voor en na deze maand vast te stellen met behulp van 3D-foto’s en een computerprogramma, en dit percentage tenslotte statisch te corrigeren voor andere factoren die invloed hebben op huidveroudering, zoals leeftijd, roken en blootstelling aan UV-straling.


Gerelateerd :


Vrouwen met een voedingspatroon rijk aan groenten, fruit en vis en arm aan (rood) vlees, suiker, verzadigd vet en alcohol, bleken na een maand significant minder rimpels te hebben dan vrouwelijke proefpersonen met een minder gezond voedingspatroon. Ook opmerkelijk is, dat dit verschil niet gevonden werd bij mannen of bij vrouwen met een Mediterraan dieet die dus wel dagelijks een glas wijn dronken.

Hoe dan ook, ik hoop dat dit nieuwe inzicht wellicht een extra stimulans is om gezond te eten!


Bronnenlijst

Mekic, S., Jacobs, L. C., Hamer, M. A., Ikram, M. A., Schoufour, J. D., Gunn, D. A., … & Nijsten, T. (2018). A healthy diet in women is associated with less facial wrinkles in a large Dutch population-based cohort. Journal of the American Academy of Dermatology.

Deel dit via:
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Geplaatst in Schoonheid en Gezondheid Getagd met , , ,

Review mijn reviews

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*